”Svanstedt blev avrättad av TV4”

Profilen Hans G rasar mot den egna kanalen

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Hans G Lindskog om sin vän Anders Jonasson: ”Han var så jäkla smart.”
TRAV

Uthängd i tv som djurmisshandlare.

Nu får Åke Svanstedt oväntat stöd – av TV 4-profilen Hans G Lindskog som rasar mot sin egen kanal.

– TV4 hade bestämt sig för att avrätta Svanstedt. Ekdal dömde honom som i en domstol.

Först avslöjade Kalla fakta uppgifter om att stjärnkusken Åke Svanstedt, 50, skulle ha använt sig av så kallade gris-fösare på hästar. En person som inte ville framträda med sitt ansikte i bild berättade om den påstådda elchockbehandlingen. Programmet rörde om rejält i travbraschen och stormen hann inte lägga sig innan TV??4 på nytt avlöjade nya uppgifter om Svanstedt.

Den här gången var det i Kvällsöppet med Ekdal som två vittnen – Disa Zetterman och Tomas Pettersson, som varit anställda hos Svanstedt – i onsdags valde att träda fram och berätta om strömningen.

Sågar Kalla Fakta

Programmet får nu TV??4-profilen Hans G Lindskog, 60, att rasa mot sin egen kanal. Aktade Lindskog, som är reporter, expert och kommentator i flera travprogram, går så långt att han anser att Svanstedt avrättats av TV4.

– Till att börja med var Kalla faktas program uruselt. Jag hatar det. De hade satt en sopsäck över en person och förvrängt rösten. Vad är det för något? säger Lindskog.

– Sedan kom Kvällsöppet med Ekdal, som fungerade som en domstol. TV??4 hade bestämt sig för att driva den här frågan hårt och avrätta Svanstedt, säger Lindskog när Sportbladet träffar honom under V75-tävlingarna på Solvalla i går.

Han säger själv att han lider med Svanstedt och har försökt att ringa honom.

– Det är för jävla synd om honom och jag önskar med hela mitt hjärta att han blir friad och att det ungdomarna sa hos Ekdal inte stämmer. Jag tror i alla fall inte på det.

”Inte leda någonstans”

– Jag har själv en bakgrund som jurist och kan inte tänka mig att det här kommer att leda någonstans. Dessutom är jag övertygad om att sista ordet inte är sagt i den här debatten och att det kommer att rinna mycket vatten under broarna.

Efter att vittnena trädde fram i Kvällsöppet hoppas nu Hans G Lindskog att många andra anställda hos Svanstedt ges möjligheten att berätta om arbetsmetoderna som bedrivs.

– Det ska bli intressant att höra vad alla andra säger, om hur det går till. Jag har varit med väldigt länge och aldrig hört någonting om Svanstedt och grisfösare.

– Men Lennart Ekdal är en skicklig programledare, han är slipad och det är bara att lyfta på hatten för honom.

ARTIKELN HANDLAR OM