”Jag gillar inte Karis attityd”

Foto: KANAL75
Johan Edlund och Kari Lähdekorpi.
TRAV

Favoriten föll.

Tränaren tjurade.

Kusken kommenterade.

Att Orsos förlust (V75-1) sved för tränare och kusk gick inte att ta miste på. Kusken, Johnny Takter, var sur, tvär och besviken när han efter loppet intervjuades av Åsa Elmroth i Vinnare V75 i Tv4.

Jag har absolut inget problem med det. Tvärtom. Takter visade bara vad merparten av landets V75-spelare kände efter V75-prologen. 96 procent av de inlämnade systemen tappade chansen till sju rätt det när Orso föll. Men Takter ställde upp och gav sin förklaring till förlusten.

Tränaren Kari Lähdekorpi gjorde det inte. Den attityden gillar jag inte.

De senaste veckorna har vi i VinnareV75 kraftfullt hyllat Lähdekorpis förvandlingsnummer på V75, Orso och Einar Celeber. Inte sällan har Lähdekorpi själv figurerat i våra program. Men i går när Orso förlorade passade det inte. Våra intervjuer görs inte för vår egen skull utan för er/de som spelar V75 (1,3 miljoner system i går) och de ca 300?000 tittare som varje lördag kollar på Vinnare V75. För mig är det en självklarhet att de aktiva ska ställa upp både i med och motgång.

Varför förlorade Orso? Jo, jag tror att han var rejält hämmad av ett tävlingsuppehåll (en månad) som bjudit på dåliga träningsförhållanden. Att han hamnade i dödens (först utvändigt), hade inte spelat någon roll under normal uppladdning.

Det förvånade mig att Johnny Takter inte testade för spets efter 400 meter. Jag tror att Tommy Hanné bakom Access Tooma gärna tagit favoritens rygg och då hade Orso förmodligen vunnit loppet. Om det var engångsföreteelse att Orso förlorade får vi se nästa lördag då han ska starta i V75 på Mantorp.

Bättre än övriga

Tre hästar imponerade mer än de övriga i går;

Lovely Lidob(V75-4) ger ett trögt och oinspirerat intryck när han löper bakom hästar. När han springer först är det tvärtom. Daniel Olsson sände till spets efter 700 meter och sen var segern hemma. Mimmi Elfstrands fux är en framtida klassklättrare.

Kari Lähdekorpis Casander Boy (V75-6) hade startat på V75 de fyra senaste loppen utan att vinna (3–6–d–2) men i går var det inget snack om vart segern skulle gå. Johnny Takter lämnade andra utvändigt på sista långsidan och hade svept till spets på mindre än 100 meter. Resten var en formsak.

Qualentino (V75-7) vann på sin starka vilja. Lutfi Kolgjini körde offensivt och avancerade till spets varvet från mål. Väl där utnyttjade han fransmannens styrka och drog speeden ur konkurrenterna. I början av upploppet såg det segt ut men hästen vägrade ge sig.

Björn Goop körde bort segern

Björn Goop brukar sällan göra misstag

i V75 med betrodda hästar men i går körde han bort segern med Narval D’Ecajeul (V75-3). I stället för att bara glida fram till ledande Super Light, så körde Goop i 1,09-tempo mellan 800-300 meter från mål. Det enorma speedrycket fick till följd att upploppet avverkades i promenadtempo och att Camilla Highness kunde sega sig förbi. Hade Björn Goop kört för fullt sista 500 meterna istället hade han vunnit lätt. Hästen var enormt förbättrad utan skor.

Johan Edlund