”TV4 borde lugna ner sig”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Krönikören Johan Edlund kritiserar travtränaren Kari Lähdekorpi och menar att han är tjurig.

Nu slår stjärntränaren tillbaka.

– Han verkar inte veta hur det är att vara tävlingsmänniska, säger Kari Lähdekorpi till Trav365.

Kari Lähdekorpis nya stjärnhäst Orso föll tungt som storfavorit på V75 i går. Efter loppet var det meningen att Kari Lähdekorpi skulle bli intervjuad av TV4 – men så blev inte fallet.

Kari Lähdekorpi ställde inte upp och det gjorde Aftonbladet krönikör Johan Edlund irriterad.

– De senaste veckorna har vi i VinnareV75 kraftfullt hyllat Lähdekorpis förvandlingsnummer på V75, Orso och Einar Celeber. Inte sällan har Lähdekorpi själv figurerat i våra program. Men i går när Orso förlorade passade det inte. Våra intervjuer görs inte för vår egen skull utan för er/de som spelar V75 (1,3 miljoner system i går) och de ca 300?000 tittare som varje lördag kollar på Vinnare V75. För mig är det en självklarhet att de aktiva ska ställa upp både i med och motgång, skriver Johan Edlund i sin krönika.

”Borde ha lite mer förståelse”

Nu slår Kari Lähdekorpi tillbaka.

– Hade de bara väntat någon minut så hade det inte varit några problem, då hade vi kunnat prata hur länge som helst. Men när man hör Åsa Elmroths steg bara sekunder efter loppet gått i mål så är det inte roligt. Om de väntar en minut så har jag lugnat ner mig och då är de mer än välkomna, säger Kari Lähdekorpi och fortsätter:

– Men de verkar inte veta hur det är att vara tävlingsmänniska. Jag förstår inte varför det är så viktigt att de ska intervjua mig precis efter målgång, de borde ha lite mer förståelse. Johan Edlund säger att han inte gillar min attityd, då kan jag säga att jag inte gillar TV4:s attityd, säger Kari Lähdekorpi till Trav365.