Ready Cash besegrad i fartfest

TRAV

Franske fenomenet Ready Cash hade på lördagen chansen att passera en miljon euro i insprungna pengar.

Men istället tog Fabrice Souloy-tränade Rolling d'Heripre skalpen av fyraåringskungen i en sanslös fartfest som slutade i banrekord.

120 000 euro, nästan 1,4 miljoner svenska kronor, var det mastiga förstapriset i lördagens huvudlopp på Vincennes i Paris. Loppet är öppet för fyra- fem- och sexåriga franska hästar, där de äldre belastas 50 meters tillägg.

Men Ready Cash uppenbarelse hade skrämt bort alla äldre konkurrenter utom en, Quel Amour Dudel. Körande Bernard Piton placerade programenligt favoriten i ledningen, men väl där fick han utstå våldsam press. Första 1 100 meterna nåddes på ursinniga 1.10,4 och det blev för mycket till och med för Ready Cash. Smygkörda Rolling d'Heripre med Jean Michel Bazire spurtade förbi på 1.11,2/2 100 meter, banrekord för fyraåringar på Frankrikes nationalarena. Ready Cash travade två tiondelar långsammare som tvåa medan Quel Amour Dudel inkom som fyra och noterade 1.10,7 - den snabbaste tid som travats på Vincennes med voltstart.

Satsar på avel?

Det kan ha varit sista gången på länge som Ready Cash fick visa upp sin på tävlingsbanan. Tränaren Philippe Allaire hade inför loppet låtit sin stjärna provbetäcka på ett stuteri. Eftersom Ready Cash är fulltecknad i aveln är det tänkbart att man väljer att fokusera helt på den biten i sommar och väntar med att sätta igång hästen till vintermeetinget.

Robin Johansson/Kanal75