Nurmos – den nya trollkarlen

TRAV

Kari Lähdekorpi är känd som trollkarlen nummer ett inom svensk travsport.

Nu har han fått en utmanare vid namn Timo Nurmos.

Under söndagen visade Nurmos upp förvandlingsnummret Scargel.

– Det är en riktigt fin häst det här, sa segerkusken Björn Goop efter uppvisningen.

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAl75

Den senaste månaden har Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi visat upp flera förvandlingsnummer.

Hästar som Einar Celeber, Kan du Candy och Orso har tänt till rejält i Lähdekorpis regi och många frågar sig vart hemligheten ligger. Hur kan hästarna bli så mycket bättre bara genom att byta tränare.

– De tycker att det är roligare att träna hos mig, sa Lähdekorpi för några dagar sedan.

Scargel

Men Lähdekorpi är inte ensam om att kunna trolla. Under söndagen visade Solvallatränaren Timo Nurmos upp nyförvärvet Scargel i ett lysande skick. Scargel har alltid visat högt kunnande men inte alltid löpt upp till förväntningarna. Men under söndagen var Scargel helt fenomenal då han vann överlägset från ledningen i första starten för sin nya tränare.

– Det här kändes bra. Det är en riktigt fin häst att köra och som han känns nu så håller han V75-klass. Han är lite flegmatisk och det är en väldigt fin häst, sa segerkusken Björn Goop efter loppet.

Smällkaramell

Scargel var stor favorit i den sista avdelningen och faktum är att han var den enda favoriten som vann på V65:an. Omgången inleddes med en riktig smällkaramell signerad Daniel Olsson. Olsson körde Christina Erlandsson-tränade Billans Tip Tap och efter ett perfekt lopp avgjorde ekipaget enkelt över upploppet. Vinnaroddset blev 42 gånger.

– Han har utvecklats och kändes kanonfin senast så att formen var bra det visste vi och han är väldigt kvickfotad, berömde Daniel Olsson efter loppet.

Tillman skrällde

I avdelning två körde Jennifer Tillman ett perfekt lopp med sin häst Super Neon. Hästen tackade för det genom att spurta till enkel seger, och det var en glad vinnarkusk som besökte vinnarcirkeln efter loppet.

– Det är en bra häst i grunden som var lite skadad i fjol, sa Tillman.

I V65-4 fick Solvallapubliken se en imponerade vinnare. Jobie Lucky, även den från Timo Nurmos, fick ett tufft lopp i hårt tempo men det var ingenting som bekymrade honom. Han var bara bäst i loppet och vann väldigt enkelt på ett imponerande sätt.

Utdelningen på sex rätt blev 248 115 kronor och det var elva system som lyckades pricka in alla rätt. Fem rätt gav 2 706 kronor.

FAKTA

V65-raden

1. 11 Billans Tip Tap

2. 2 Super Neon

3. 7 Invested Love

4. 3 Jobie Lucky

5. 6 Try To Win

6. 6 Scargel