Fylkings succéstart

Nu är Rixallsvenskan igång – första hästen tvåa

TRAV

Stall Gästrikland har tagit ledningen i Rixallsvenskan.

Deras Daisy Gil blev första häst ut i tävlingen och slutade i dag tvåa på lunchtravet i Rättvik.

– Det är en jättefin häst och det kommer bli bra det här, säger tränaren Erik Lindegren.

Rixallsvenskan lanserades av traventusiasten och radioprofilen Gert Fylking. 16 utvalda tränare i landet fick 300 000 kronor vardera att köpa och träna en treårig travhäst för. Insatsen delades upp i 16 000 andelar á 300 kronor - vilka sålde slut på bara några dagar.

Och nu är tävlingen äntligen igång. Daisy Gil som tränas av Erik Lindegren tog stall Gästrikland till ledning i Rixallsvenskan genom en andraplats i Rättvik i dag.

– Jag är jättenöjd med hästen och hon var riktigt bra de sista 400 metrarna. Banan var inte särskilt snabb och tiden 18,2/2.140 meter är bra för att vara i mars månad, säger tränare Erik Lindegren.

Orsakade en omstart

Lindegren och Daisy Gil var heta på gröten och orsakade en omstart innan loppet kunde komma igång. Daisy Gil hamnade i rygg ledaren i starten och med varvet kvar satt hästen och fast tredje invändigt. Sedan kom luckan.

– Jag släppte en dryg längd för att se om jag skulle backa. Men sen när Kajsa Frick med Golden Victory felade så kunde jag gå fram.

Daisy Gil kunde inte rå på favoritspelade Relook D'Occagnes som vann enkelt, men andraplatsen var ohotad.

– Andelsägare ska absolut vara nöjda. Nu leder vi serien och vinsterna kommer att komma. Det är en jättefin häst och det kommer att bli bra det här, sa Erik Lindegren som hoppas kunna starta hästen igen senare denna månad.

Jens Oscarsson/MiniMedia