”Var som en dröm att köra”

Foto: ALN
TRAV

Det hör inte till vanligheterna att Björn Goop kör kallblod.

Men under måndagens V65:a gjorde han det – och det slutade med seger.

– Hästen har utvecklats enormt, sa Goop efter segern med Höstbo Fredrik i V65-3.

Björn Goop hade kört Höstbo Fredrik två gånger innan måndagens start med en andraplats som bästa placering. Men vid måndagens V65-tävlingar på Färjestadstravet var ekipaget bara bäst. Höstbo Fredrik stod på tillägg från början men med ett drygt varv kvar till mål så valde Björn Goop att avancera upp utvändigt ledande favoriten Knalltöff. Goop tryckte upp tempot på långsidan och ledande Knalltöff var tidigt slagen.

Trots att Höstbo Fredrik fick ett tufft lopp kunde han gå undan till enkel seger och det var en mycket nöjd kusk som besökte vinnarcirkeln efter loppet.

– Han kändes jättefin och har utvecklats enormt. Han var som en dröm att köra, sa Björn Goop.

Enorm insats av Ladys Nalle

Det var inte bara kallblodet Höstbo Fredrik som imponerade på Färjestadstravet. I V65-5 startade Ladys Nalle som storfavorit. Mikael J Andersson som körde den sjuårige valacken tog direkt hand om ledningen. Med favoriten i ledningen brukar det bli lugnt tempo men så blev det inte denna gång. Sören Lennartson kom snabbt upp utvändigt Ladys Nalle med sin Quantum Speedy och satte stenhård press hela vägen. Första varvet passerades på 1.13,1 vilket är ett mycket snabbt tempo för klassen. När de flesta trodde att Ladys Nalle skulle kasta in handuken bara ökade han farten och försvann till en mycket enkel seger.

– Det här var en fruktansvärd prestation. Han bara joggade ifrån dem och hade tussarna kvar, sa segerkusken Mikael J Andersson efter loppet.

Ladys Nalle var bråkig som unghäst men nu verkar tränaren fått ordning på hästen. Fortsätter Ladys Nalle i den här stilen så kan det vara en V75-vinnare i framtiden för dagens insats var enormt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM