Svensk succé i Caen

Melander vann i sin kuskdebut

TRAV

Stefan "Tarzan" Melander vann direkt när han på måndagen gjorde årsdebut som kusk i franska Caen.

– De kände väl igen färgerna och var snälla mot mig, sa Melander skämtsamt efter segern.

Det var i dagens andra lopp i Caen i Normandie som Stefan Melander äntrade banan för första gången sedan i höstas. Från spår sex bakom bilen körde han egentränade fyraåringen Reach de Vandel till ledningen och även om det hårdnade till sista biten blev segern säker.

– Jag är lite förvånad av den anledningen att mina hästar alltid brukar behöva två, tre lopp för att komma i form. Men vi fick dämpa tempot en bit och då gick det vägen. De kände väl igen färgerna och var snälla mot mig.

Betyder det här att vi kommer att få se mer av dig i loppen framöver?

– Jag gillar ju inte vintern och det är därför jag är här. Men så fort snön försvinner där hemma kanske jag dyker upp i någon startlista.

Förstapriset för Reach de Vandel uppgick till drygt 110 000 kronor och som grädde på moset kunde Melander senare under dagen se sin Rivage de Fourches sluta femma i ett montélopp för Nathalie Henry.

Tränarseger även för Bergh

Även Robert Bergh kunde räkna in en seger under dagen. Med Pierre Vercuysse i sulkyn spurtade hans Scoop d'Eronville till säker seger efter ett lopp i ryggar på innerspår. Segerchecken uppgick till cirka 90 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal75