Hann inte av vägen – blev påkörd av bil

Hästen skadades svårt – tränaren chockad

TRAV

Träningsrundan blev en mardröm.

Travtränaren Björn Karlsson skulle passera en fabriksväg med Bodbäcksbenny, när en bil i mycket hög fart närmade sig.

– Jag hann inte väja undan. Det kom otroligt mycket blod, säger en chockad Björn Karlsson.

Foto: kanal75

Nyblivne proffstränaren Björn Karlsson är både chockad och skadad efter helgens svåra olycka.

– Det är väldigt tungt just nu. Jag har inte sovit många minuter. De som säger att livet passerar revy när man är i livsfara har helt rätt. Det vet jag nu.

Det var när 21-årige Björn Karlsson skulle ut med fyraårige kallblodet Bodbäcksbenny på lördagseftermiddagen som olyckan var framme. Proffstränaren från Solänget planerade att köra ett lugnt träningsjobb i en skogsslinga. För att komma dit var man tvungen att passera en fabriksväg.

– Vägen är kanske fem-sex meter bred. Jag skrittade ut på vägen och då ser jag en bil på 40-50 meters håll som kommer jäkligt fort. Då tog jag vänstertömmen och försökte få hästen att vända, berättar Björn.

Men bilen kom för fort och kunde inte bromsa in.

– Jag hann inte väja undan.Bilen träffade höger framben på hästen.Det kom otroligt mycket blod och ett muskelfäste slogs bort. Det var nära att hela benet slogs bort.

Smärtstillande

Björn Karlsson berättar att om han istället försökt hinna över vägen hade bilisten träffat honom istället.

– Då hade han klippt mig. Det handlade om centimetrar, säger Björn Karlsson.

Bilisten, hästen och kusken var i stor chock. Björn Karlsson lyckades få hem hästen och hästen fick sys i flera timmar.Väl hemma i stallet sydde man i flera timmar, men skadan blev svår för hästen.

Några dagar senare är hästens ben väldigt svullet och det är mycket tveksamt om Bodbäcksbenny någonsin kan tävla igen.

– Det rubriceras som en mycket svår skada. I dag är han mycket halt och fått mycket smärtstillande.Vi ska röntga den nästa vecka när hästen klarar av det.

Bodbäcksbenny har gjort två starter i livet och skulle ha gjort sin första start för året den 29 mars. Björn Karlsson har haft ett mycket gott öga för hästen.

– Det känns extra surt eftersom han känts så lovande. Jag har tagit det lugnt med Bodbäcksbenny, för jag vet att det fanns något otroligt extra med honom. Han hade potential att bli en ny Nordgubben, säger Björn Karlsson.

Jens Oscarsson/Minimedia