”Mina hästar har inte form”

Lennartssons om sin svaga start

Foto: ALN
TRAV

Svaga resultat.

Per Lennartssons start på året har varit en besvikelse.

– Mina hästar har inte haft form efter årsskiftet, säger han.

Per Lennartssons hästar har endast tagit tre segrar på 37 starter. Men det finns förklaringar. Av stallets 60 hästar är flertalet unghästar som väntar på bättre underlag.

– Det är inte så många av mina hästar som kommit igång på allvar. Nu blir det bättre underlag och jag ser fram emot säsongen med tillförsikt.

Lennartsson har drygt 20 treåringar och ett tiotal är redo för kvallopp denna månad.

– Att treåringarna ska komma igång är mitt mål för säsongen. Det ser spännande ut.

Per Lennartsson har börjat med sju i segerprocent som kusk och åtta procent som tränare i år. Vanligtvis ligger han runt tolv som kusk och runt 15 i segerprocent som tränare.

– Ja, det har inte varit någon speciellt bra början. Jag har inte haft någon form på hästarna efter årsskiftet. Vi hade otrolig form i stallet månaderna före nyår och jag tror att formen kommer igen med våren.

Förbättrad

På V64 i morgon kör Per Lennartsson hästar i varje avdelning åt andra tränare. Mest tror han på Hobgoblin Face i femte avdelningen.

– Senast blev han lite stressad i ledningen. Jag tror Kari Lähdekorpi förbättrat honom sen dess. Jag har kört hästen förut och det är fin häst. Läget är fint och håller han sig i skinnet kan han räcka hela vägen.

Jens Oscarsson, Minimedia