Folkfest med istrav

Kuskeliten möts i Åre

TRAV

På fredag är det dags för istrav på Åresjön. Delar av kuskeliten gör upp om titeln som iskung och Trav365 kommer att bevaka tävlingarna på plats.

– Vi hoppas att årets tävlingar kommer locka mycket publik, säger Kerstin Wallentin på ATG.

Foto: KANAL75
Det blir riktig folkfest då det arrangeras istrav i Åre. Trav365 är på plats och rapporterar.

Istravet i Åre har en lång tradition och sträcker sig tillbaka ända till 1800-talet. 2002 återupptogs tävlingarna som hunnit blivit en sportlovstradition i trakten. Förra året gick det inga tävlingar, men nu är evenemanget tillbaka på Åresjön.

– Istravet i Åre har en lång tradition och vi hoppas att årets tävlingar kommer att locka mycket publik, säger Kerstin Wallentin, Kommunikationsdirektör på ATG.

Tre varmblodslopp och ett kallblodslopp ska köras på den upplogade 1 000-metersbanan. Alla lopp går att spela på via spelkassor på isen och på atg.se. Som varje år åker delar av kuskeliten upp till Åre för att köra på isen. Denna gång kommer Erik Adielsson, Daniel Olsson, Thomas Uhrberg och Peter Ingves att tävla om championtiteln.

Trav365 bevakar

Dagen avslutas på After Trot med prisutdelning på Holiday Club. Där kommer även Markus Fagervall, Jesper Blomqvist och Lars Frölander med respektive danspartner från TV4-programmet ”Stjärnorna på is” att uppträda.

Trav365 är på plats i Åre på fredag för att bevaka tävlingarna och folkfesten.

Jens Oscarson/Minimedia