”Det var huvudlöst”

Klaus Kerns styrning får kritik

Foto: ALN
V64 Kusken Klaus Kern ville ha ledningen och vägrade att ge sig. Till slut fick hans häst mjölksyra.
TRAV

Kusken Klaus Kern vägrade att ge sig och bjöd på Kamikaze-körning under V64-5.

Han pressade på konkurrenten Carpaccio som svarade.

– Det var huvudlöst av Kern, säger travexperten Thomas Nilsson i ATG Live.

Solvallatävlingarna bjöd på en hel del dramatik i V64-5 då det blev rejäl körning mellan kusken Klaus Kern och Håkan ”Hockey” Eriksson. Eriksson hade ledningen med sin häst Carpaccio då Kern kom upp och utvändigt med Shippendale. Kern ville ha ledningen, men Håkan Eriksson vägrade att släppa. Farten skruvades upp rejält och vart ett tag upp i Elitloppsfart, tiden gick på 1.11,2 första 1 000.

Till slut orkade inte Kerns häst mer, och Carpaccio fick behålla ledningen. Hästen tappade dock en hel del kraft av det tuffa tempot och när upploppet kom kunde konkurrenten Hobgoplin Face med Per Lennartsson enkelt ta över och vinna.

Efter loppet ifrågasattes Kerns styrning av travexperten Thomas Nilsson.

– Kern körde ett uruselt lopp. Men Håkan Eriksson skulle ha låtit honom köra. Det är ett bättre alternativ än att svara, säger Thomas Nilsson.

Hockey missnöjd

Håkan ”Hockey” Eriksson var besviken efter loppet.

– Kern bara körde. Jag hade sagt att jag ville ha ledningen, men han svarade ingenting. Det är bara att beklaga, men hästen höll strålande med den där öppningen, säger Eriksson.

Klaus Kern förklarade att han inte ville sitta utvändigt om ledaren och därför ville han inte ge sig.

– Jag fick dödens och min häst tycker inte om det. Jag laddade på för att ta över ledningen, men Hockey ville behålla den. Till slut fick min häst mjölksyra, säger Klaus Kern.

En fin prestation stod Stig H Johanssons häst Artistic Ås för för i V64-6. Hästen gjorde årsdebut under kvällen och inledde med en seger direkt.

Hästen satt långt bak i fältet och kunde enklet spurta förbi konkurrenterna Acclaim och Global Glide. Kusken Erik Adielsson var mer än nöjd med hästen som annars brukar vara het.

– Han var jättefin innan och under loppet. Hästen är mycket mer avslappnad nu, säger Adielsson.