Stjärntränarens kritik mot STC:s sportchef

Foto: KANAL75
Timo Nurmos riktar kritik mot STC:s nya sportchef Per Wetterholm.
TRAV

Nu riktar travtränaren Timo Numos kritik mot STC:s nya sportchef Per Wetterholm.

Nurmos kan inte förstå varför Wetterholm vill stoppa elitiseringen inom sporten.

”Varför ska man straffas för att man är framgångsrik”, skriver Nurmos på sin hemsida.

Den nya sportchefens resonemang har tidigare kritiserats av travtränaren Stig H Johansson. Nu går även Timo Nurmos ut och på sin hemsida och tycker till om Wetterholms åsikter.

”STC:s nye sportchef Per Wetterholm framförde ett mycket konstigt resonemang i söndags. I programmet Vinnare V65 i TV4 ville han stoppa elitiseringen inom svensk travsport. Det kan han inte göra – och jag hoppas att han inser det själv också”, skriver Nurmos.

Wetterholm anser bland annat att det är några få kuskar som dominerar i loppen. Han vill även att priserna fördelas mer jämnt mellan tränarna.

Jobbat stenhårt

Något som Nurmos inte kan förstå.

”Varför ska man straffas för att man är framgångsrik? Själv har jag lagt ner hela min själ och jobbat stenhårt i hela mitt liv inom travet. Tro inte att de framgångar vi nu skördar har kommit över en natt. Det har varit ett enormt slit och - på ren svenska - jävligt mycket jobb i många år”.

Enligt Timo Nurmos är det bra för travsporten att ha kända och framgångsrika profiler.

”Varför vill då STC:s nye sportchef begränsa möjligheterna för de bästa. Jag kan inte förstå det alls. Det är en tuff konkurrens som råder och inom andra branscher slås de sämsta ut. Det är inget konstigt med det. Aktiva som lyckas bra kan man inte stoppa. Att få fram lika framgångsrika tränarrörelser hos alla är en omöjlighet”, skriver han.

Ingen fara

Han menar att det är självklart att hästägarna väljer de bästa tränarna och de bästa kuskarna för sina hästar eftersom det handlar om så pass mycket pengar.

Per Wetterholm har fått några synpunkter efter sitt uttalande och han menar att det är helt normalt att det kommer reaktioner.

– De var de stora tränarna som jag hade synpunkter om och de bör reagera. Men jag menar att det inte är någon fara just nu, men fortsätter utvecklingen åt det här hållet bör vi fundera på att göra något åt det. Det finns olika sätt att gå in och stoppa den här utvecklingen men det är inget jag vill gå ut med. Nu är frågan om vi bör göra något åt det här, inte hur, säger han