Topphästar visade fin form

Årsdebut för stjärnorna

TRAV

STOCKHOLM

Topphästarna L'Amiral Mauzun, Nimrod Borealis och Orlando Vici gjorde alla årsdebut på travbanan i Caen i Normandie på torsdagen.

Samtliga serverades "preparé-lopp" från tillägg, men lyckades ändå ge goda formintryck.

Att Elitlopps- och Oslo GP-vinnaren L'Amiral Mauzun skulle köras defensivt var ingen överraskning med tränaren Jean Philippe Ducher i sulkyn och skor på hovarna. Hästen sladdade som sista häst till upploppet där han signerade en fullgod avslutning som sjua.

Sköre Nimrod Borealis gjorde bara tre starter förra året, men var så imponerande vid segern i ett storlopp i just Caen 14 maj att Solvalla bjöd in hästen till Elitloppet. Då tackade tränaren Loic Desire Abrivard nej med motiveringen att han inte hunnit förbereda hästen ordenligt. Kanske hinner han göra det i år. Nimrod såg i alla fall lysande ut då han hårt återhållen skar mållinjen som fyra efter en resa i femte- sjätte par utvändigt.

Ett snäpp längre fram satt Orlando Vici som vann både tre- och fyraåringskriteriet i Frankrike och inte setts på tävlingsbanan sedan 2006. Han svarade för en mycket mersmakande återkomst som trea och kan bli ytterligare en faktor i Fabrice Souloys stjärnspäckade stall.

Vann loppet gjorde favoriten L'As de Seully som stod på startvolten och omedelbart kördes spets. Där galopperade han med klart grepp i slutsvängen, ställde sig, vreds ut längst ut i banan och kunde spurta sig främst på tiden 1.14,8/2 450 meter. Förstapriset var cirka 200 000 kronor.

Robin Johansson/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM