”Ingen kan slå den hästen”

Hardy Nilsson ger sina bästa tips till V75

Foto: LASSE ALLARD
Hardy Nilsson bjuder på sina tips till lördagens V75.
TRAV

Du är van att se honom i en ishockeyhall.

Men ishockeyspelaren och tränaren Hardy Nilsson har även ett brinnande intresse för travsporten – sedan han var sex år gammal har han gått på trav.

– Jag spelar varje dag, berättar han.

Hardy Nilsson, även kallad Hårde Hardy, är känd för sina framgångar som ishockeyspelare och tränare. Karriären började i Skellefteå som spelare där han var med och tog SM-guld på 1970-talet.

Efter det har han bland annat hunnit med att vara förbundskapten för Tre Kronor. Det senaste uppdraget är som tränare åt Djurgården.

När han inte ägnar tid åt hockey blir det en hel del trav. Redan som sexåring började han besöka travbanan hemma i Skellefteå.

– Jag är uppväxt vid en travbana så jag gick dit med familjen, säger han.

Haft 40-tal hästar

Sedan dess har travintresset växt och genom åren har han haft en hel del hästar.

– De sista 30 åren har jag haft ett 40-tal hästar. Nu är jag delägare i några unghästar. Det är tvååringar, en hel årgång från Erikssund som är utspridda hos olika tränare här i Sverige, säger han.

Så ofta han hinner försöker han besöka Solvalla för att se tävlingarna.

– På vinterhalvåret blir det mindre då jag har mycket med hockeyn, men annars försöker jag åka till Solvalla. Jag spelar varje dag. Det har blivit en del vinster, säger han.

FAKTA

Hardy Nilssons system

V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 10

V75-2: 1, 2, 3, 6, 7, 9,10

V75-3: 4 Crown Kemp

V75-4: alla hästarna

V75-5: 7, 11, 8, 15, 5, 4

V75-6: 1, 4

V75-7: 4 Orso

Bästa spiken:

– Har jag hittat i den tredje avdelningen. Crown Kemp har övertygat i den nya regin. Hästen har ledningen sedan är det inte någon som kan slå honom.

Om helgens omgång:

– Jag hoppas på bra utdelning. Det är final och många bra hästar. Många av favoriterna ligger på 60 och 80 procent. Försvinner några av dem kan det bli pengar.