Följ tävlingarna i Åre

Trav365:s reporter Jens Oscarsson rapporterar direkt

1 av 3 | Foto: MINIMEDIA
Erik Adielsson är glad efter att ha blivit champion.
TRAV

Travstjärnor, is och jakten på en championtitel.

Trav365:s reporter Jens Oscarsson är på plats i Åre och rapporterar från travtävlingarna.

Följ loppen minut för minut.

17.40

Nu är det dags för Stjärnorna på is att uppträda. Sammanfattningsvis har det varit en underbar travdag med fin stämning, massa spelande och spännande lopp- allt detta inramat i en otroligt vacker natur.

17.20

Och årets iskung heter Erik Adielsson! Erik gav Harnstas Moonlight ett fint lopp.

– Det känns underbart att vinna här igen. Det har varit en väldigt bra dag med fin stämning och bra lopp. Jag tror det är min tredje titel och det känns så klart bra att ha några sådana hemma, säger Erik.

17.05

Inför sista loppet står tre kuskar med varsin seger. Bäst chans till att vinna årets championtitel har Mikael Halvarsson som startar favoriten Naboo.

17.04

Kipkosgei med Ingvar Nyberg attackerade från tredje par utvändigt och vann lopp 3 efter ett stenhårt upplopp. Tvåa blev Street Cat med Peter Ingves som fick luckan in på upploppet och var nära vinst. Erik Adielsson drog fram What A King till spets och kunde hålla ett lågt tempo loppet igenom, "rena kallblodstempot", som Hans G Lindskog uttryckte det. Hästen lyckades ändå inte ta hem segern och kampen om championtiteln står fortfarande öppen.

Det spelas för fullt till loppen och omsättningen är rekordstor.

16.43

Runt 3 000 personer är på plats och trycket är väldigt stort hos de totovagnarna som finns utställda här.

16.37

Min värmningsvinnare Hallsta Matilda tog hem det!

4 Sweep the Floor tog spets men efter 400 meter attackerade Daniel Olsson med Catitizi Giant och övertog ledningen. Första 500 meterna på 16,2. Hallsta Matilda gynnades av spetsstriden och gick fram utvändigt ledaren 1200 meter kvar. Vann sedan med en halv längd.

16.28

Defileringsmusiken inför lopp 2 var Gamle Svarten efter "önskemål" av Erik Adielsson, till publikens förtjusning.

16.23

Det går fort mellan loppen och tid för lopp 2 inom kort. Hallsta Matilda med Erik Adielsson har värmt bra. Nu stiger Erik Adielsson, Thomas Uhrberg och Peter Ingves in i tävlingen.

16.17

Andrahandsfavoriten 8 Can Elden med Mikael Halvarsson i sulkyn drog enkelt till spets och höll hela vägen runt.

Plus i kanten till Hara Karies som stod för en stark insats, efter ett lopp utvändigt ledaren. Men det blev ingen seger i 101:e starten heller. Favoriten Spang Jo Jo strulade innan loppet och galopperade bort sig tidigt med Magnus Jonsson i sulkyn.

15.55

Efter ponnylopp och intervjuer är det dags för första toto-loppet om fem minuter. Det är kuskändring på 4 Spang Jo Jo, där kör tränare Magnus Jonsson istället för Erik Adielsson. Solen har kommit fram och väderförutsättningarna är perfekta.

Trav365