Succé för istravet

Rekordomsättning och stor publik

TRAV

Årets istrav i Åre blev en succé.

Omsättningen på spelet sköt i höjden, publiken var större än någonsin och loppen blev rafflande.

Och en skåning blev iskung...

Foto: MINIMEDIA
Årets istrav i Åre lockade flera travstjärnor och en stor publik.

Istravet i Åre har blivit en tradition och årets upplaga blev en riktig folkfest. Runt 3000 semesterfirare och Årebor skapade fin stämning på soligt Åresjön. Publiken bjöds på en rafflande kuskmatch, spännande lopp och en Hans G Lindskog i toppform som konferencier.

Från arrangörshåll talade man om den mest lyckade evenemanget hittills. Spelomsättningen slog nya rekord redan före tredje loppet, både på Atg.se och på sjön. Faktum var att inför lopp två var trycket så stort på sjöns totovagnar, att många inte hann lämna in sina spel.

Stjärnor till Åre

Som vanligt hade istravets ledning med Pocke Nilsson i spetsen lockat delar av kuskeliten. Erik Adielsson, Daniel Olsson, Thomas Uhrberg och Peter Ingves var publikdragarna i år. Och det mesta skulle handla om Erik Adielsson, som stortrivdes på isen. Två vinster och en tredjeplats på tre starter blev resultatet för skåningen som vann kuskmatchen.

– Det känns underbart fint att få vinna här. Travet behöver sådana här dagar, med stor publik och jättebra stämning. Jag tror att det här blev min tredje titel och det känns såklart jättebra att ha sådana här titlar hemma, sa Erik Adielsson efter loppet.

Erik Adielsson fick sedan bege sig med ilfart mot flygplatsen i Östersund. I morgon väntar som bekant V75 i Mantorp för formkusken. Men räkna med att årets iskung kommer tillbaka nästa år, precis som folkfesten.

Jens Oscarsson/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM