Frank: ”Aldrig varit bättre spelare än nu"

Frank Andersson om sin stora passion

Foto: ERIKA STENLUND
Frank Andersson är i toppform och tror på utdelning vid helgens V75.
TRAV

Frank Andersson är en passionerad travälskare, hästägare och spelare.

Nu avslöjar han sina bästa tips till V75 på Mantorp.

– Jag har fått ett riktigt insidetips och har aldrig varit bättre spelare än nu, säger brottarlegendaren.

Frank Andersson är ute och hälsar på sin häst när vi når honom på telefon fredag förmiddag. Han är delägare i det treåriga löftet Red Hot Dynamite som tränas av Timo Nurmos.

– Han ska kvala om två, tre veckor och sedan blir det start om ytterligare någon månad. Hästen ser fantastiskt fin ut och tränaren är helnöjd, säger Frank Andersson till Trav365.

”Älskar allt med spel”

Den förre världsmästaren i brottning har trav som sitt stora intresse. Han är känd för att inte vara speciellt blyg i toton och spelar regelbundet.

– Jag har varit spelare sedan 1977 och aldrig varit bättre än nu. Jag älskar allt som har med spel att göra, säger han och skrattar.

– Trav är en väldigt underhållande och spännande sport. Det ska bli jäkligt kul när hästen kommer till start. Kombinationen sport och spel är oslagbar.

Hetsiga diskussioner

På söndag är Frank Andersson med i en ny programpunkt i Vinnare V65 i TV4. ”Hemma hos Johan Edlund” kommer han att sitta i en panel tillsammans med andra aktiva, spelare och journalister. De diskuterar och ventilerar olika ämnen som är aktuella inom travsporten.

– Vi har spelat in fyra olika avsnitt som jag är med i. Jag vet inte vilket av dem som kommer att visas på söndag men det har varit ganska hetsiga diskussioner. Det är kul med olika åsikter och jag är som bekant inte rädd för att säga vad jag tycker och tänker.

”Bob Hope ska vinna”

Inför veckans V75-omgång är Frank Andersson taggad som vanligt. Här bjuder han Trav365:s läsare på sina bästa drag och ett V75-system.

– Alla i stallet ute hos Timo Nurmos snackar om att Bob Hope (V75-6) ska vinna. Jag pratade med Nurmos som själv var mycket optimistisk. Det tar jag som ett klartecken och spikar. Hästen är dessutom lite streckad vilket vilket gör att det här är ett extra kul drag.

– Sedan spikar jag Crown Kemp i gulddivisionen (V75-3). Han var fruktansvärt bra senast och bara vinner det här. Björn Goop kör direkt till ledningen och sedan är loppet över.

– I första avdelningen garderar jag Einar Celeber med Casander Boy och Bull Trap. Sedan finns det ett bra lås i Lill Egon och Lovely Lidob i V75-4. Det gör att man kan gardera upp övriga lopp och få med lite skrällar, säger Frank Andersson.

Michael Carlsson, Minimedia