Streckade fel häst – missade 250 000 kr

Skådespelerskan Carina Lidbom om sitt travintresse

TRAV

Carina Lidbom trodde att hon hade vunnit 250 000 på V75.

Kort senare gjorde hon den fasansfulla upptäckten.

– Jag hade streckat fel häst på kupongen, säger skådespelerskan.

Foto: magnus sandberg

Carina Lidbom är känd från främst Rederiet, Sällskapsresan och som Sunes mamma. Hon är en av många skådisar som är travintresserad och har regelbundet spelat på V75 sedan en lång tid tillbaka. Hennes morbror har egna travhästar och Carina fastnade tidigt för både sporten och spelet.

– Jag är en småspelare och långt ifrån någon expert. Men jag följer travet mycket via tidningar och tv. Att spela V75 är ett trevligt lördagsnöje, säger Carina Lidbom till Trav365.

För några år sedan var hon ytterst nära att vinna stora pengar. Carina hade ringat in sin tipsrad i programmet och trodde att hon hade sju rätt när sista hästen sprang i mål.

Men kort senare insåg hon sitt misstag.

– Sju rätt gav 250 000 kronor och jag hade prickat för alla vinnarna i programmet. Jag blev jublande glad men när jag sedan rättade kupongen fick jag en smärre chock. Det visade sig att jag hade streckat fel häst i ett lopp och fick bara sex rätt. Det var så jäkla jobbigt. Jag fick visserligen några tusenlappar men det var en klen tröst.

– Så efter den händelsen både dubbel- och trippelkollar jag kupongerna. Jag vill inte göra om samma misstag igen. Men typiskt nog har jag inte varit i närheten av att vinna de pengarna sedan dess.

Behöver inte vara någon expert

Tidigare år tog Carina Lidbom varje lördagsförmiddag en promenad ner till Hamnens Spelcafé i Gustafsberg. Där fick hon bra tips av inbitna experter som hon sedan blandade med egna idéer.

– Tyvärr har caféet slagit igen vilket är synd för det var mitt riktiga stamställe. Det senaste året har jag varit ute och turnerat en del med olika pjäser och då har det inte blivit lika mycket V75-spelande. Men nu har jag bestämt mig för att ta tag i det igen.

– Jag spelar alltid 96 rader och tycker att det är lagom att lägga en 50-lapp i veckan. Det är mest som en kul grej. Men det som är roligt är att man inte behöver vara någon tipsexpert för att vinna. Ibland när man lyssnar på alla experter så blir ändå resultaten tvärtom.

”Jag grät när hästen vann”

Carina Lidbom berättar vidare att hon är en sann djurvän och fascineras mycket av hästarna. Det är alltså inte bara spelet som lockar.

– Jag tycker att det är underbart med alla stjärnor som är så bra. Inte minst Järvsöfaks är en fantastisk häst. Jag minns att hästen var nära döden en gång och när han sedan vann på V75 stod jag upp och bara grät. Det var ett så känslofyllt ögonblick.

Just nu är Carina Lidbom i Norrköping där hon repeterar på Östgötateatern. Hon spelar en av huvudrollerna i pjäsen ”Allt om min mamma” som har premiär i början av maj. Senare i sommar är hon aktuell för inspelning av en biofilm som heter Dolores Tystnad.

Michael Carlsson, Minimedia