”V75 är en B-serie”

Lutfi Kolgjini om sitt senaste förvandlingsnummer och V75-ligan

Foto: ALN
Vann Lutfi Kolgjini tog en V75-seger under lördagen. Nu toppar han V75-ligan.
TRAV

Mantorp (TT)

Kolgjini gillar att synas inom V75

Lite överraskande toppar unghästspecialisten Lutfi Kolgjini V75-ligan på åtta segrar.

– Inte så överraskande för mig, jag är lika bra som Kari Lähdekorpi på att förbättra hästar. Jag tycker V75 är en B-serie, men det ger bra PR, sade han efter lördagens V75-seger.

Lufti Kolgjini plockar med jämna mellanrum fram riktiga unghäststjärnor. Viking Kronos, Revenue och Going Kronos är de mest kända. Det är också unghästarna han helst prioriterar.

Fast under 2009 har han synts mer än vanligt inom V75. Förklaring?

– Jag har aldrig haft så mycket starthästar i stallet som jag har nu och det ger bra PR att vinna inom V75, sade Kolgjini.

Hans segervapen på Mantorp var nyförvärvet Victoria Island, en dotter till hans tidigare stjärna Revenue.

– De flesta har sina hästar i bra ordning, det var hon också när hon kom till mig. Sen gäller det att sätta sitt eget stuk på hästarna, få dem att må bra. Jag tycker själv att jag är lika bra som Kari Lähdekorpi på att förbättra hästarna.

Victoia Island sändes direkt till ledningen av Kolgjini, sedan var loppet över.

– Hon hade gott om krafter kvar, segern var aldrig i fara.

A-serien

Kommande vecka börjar Kolgjini starta sina unghästar, det ser han verkligen fram emot. Han pratar sig speciellt varm om en treårig helsyster till Going Kronos; Moonlight Kronos.

– De har skött träningen bra, men hur bra de egentligen är vet man inte förrän de börjar starta. Unghästloppen tycker jag är travets A-serie. Det är där det verkligen behövs kunskap för att kunna vara med i toppen, avslutade Jägersrotränaren.

Kolgjinis Victoria Girl hade en gemensam sak med sex andra V75-vinnare på Mantorp; hon var inte favorit. Det var bara Daniel Olsson som lyckades sätta dit en favorit när Lovely Lidob för andra veckan i rad vann V75-lopp, Mimmi Elfstrand tränar.

– Han kändes bra men hade lite problem i sista sväng med den lösa banan. Det här hästen har förutsättningar att gå riktigt långt men hur långt jag tror han kan gå behåller jag för mig själv, sade Olsson.

TT