Tjejerna dominerade under V75-dagen

Tre kvinnliga travtränare visade klass

Foto: KANAL75
Vinst Yvonn Mattsson och Björn Goop efter V75-segern.
TRAV

Yvonn Mattsson, Christina Medin och Mimmi Elfstrand.

Tre kvinnliga travtränare visade klassen när V75-finalerna avgjordes på Mantorp.

- Kul! Jag hoppas det kan inspirera andra tjejer, sa Christina Medin.

Fem av 80 V75-hästar på lördagen tränas av tjejer. Inför 4 571 på plats på Mantorp slog de kvinnliga tränarna knock på killarna genom tre V75-segrar.

I dagens sportsliga höjdpunkt, gulddivisionens final, vann Christina Medins Intoxicated sedan kusken Örjan Kihlström kört till spets efter 500 meter.

– Jag såg loppet på ATG Live på datorn här på hotellet. Helt underbart, sa Christina Medin som är på semester i Florida.

När storfavoriten Crown Kemp galopperade bort sig i starten låg vägen öppen för Intoxicated.

– Det underlättade förstås. Men min häst har tränat bra och jag kan inte säga att jag är överraskad, fortsatte Christina Medin.

Segern var värd 300 000 kronor och en riktig fjäder i hatten för Åbytränaren som bland annat fått Intoxicated i form genom träning i vatten.

– Det här är topp tre i min karriär. Bowling Infernos tredjeplats i derbyt 2007 är fortfarande störst.

Yvonn trodde det var kört

I klass II-finalen fick Yvonn Mattsson och hennes Korok plåster på såren efter diskningen i en V75-final i december. Nu kunde inte ens en galopp på vägen stoppa Solvallaamatörens ögonsten som imponerade stort i händerna på kusken Björn Goop.

– När han galopperade trodde jag det var kört. Jag visste att hästen var bra, men inte att han var så här bra. Det här var osannolikt. Det här är det största jag varit med om och jag tror inte riktigt jag fattat det än, sa Yvonn Mattsson på stallbacken efter segern.

Mimmi laddar mot nästa V75-final

Mimmi Elfstrand, 24, är Sveriges yngsta kvinnliga travtränare och hon har fått en drömstart på tränarkarriären. Lovely Lidob fixade andra V75-segern på en vecka när han motsvarade spelarnas förtroende i klass III-finalen. Kusken Daniel Olsson körde tidigt till ledningen och hade sedan bra kontroll på loppet.

– Det var faktiskt inte så nervöst att stå vid sidan av i dag. Just nu känns det jätteskönt. Nu ska han få vila ett par veckor, sedan ska han få ett lopp i kroppen inför V75-finalerna på Åby 18 april dit han redan är inkvalad, sa Mimmi Elfstrand.

Dagens Dubbel till Svanstedt

Åke Svanstedt hade en fin dag och avslutade V75-omgången med två imponerande segrar. Teaser Elegance växlade ner konkurrenterna sista 300 i silverdivisionens final och Cash Winning Vita bjöd på en 500-metersavslutning av bästa märke när han slog klorna i Orso och Superior As i bronsdivisionens final.

Även Stig H Johanssons Bull Trapp imponerade när han vann klass I-finalen. Erik Adielsson visade med eftertryck vilket förtroende han har för den femåriga hingsten som avgjorde på ett par steg när kusken ryckte tussarna mitt på upploppet.

Den sjunde V75-vinnaren var Lutfi Kolgjinis nyförvärv Victoria Island som ledde varje meter av V75-5.

Utdelningen på sju rätt V75 blev 35 383 kronor. Sex rätt gav 409 kronor och fem rätt 48 kronor.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75