Andraplats för Västernorrlands Rixhäst

TRAV

Nystartade RIXallsvenskan för travhästar rullar på.

Efter premiären i början av mars var det under måndagskvällen dags för Västernorrlands häst att göra debut.

Det slutade med en andraplats för Jane Ås och Bergsåkers Kristian Lindberg.

5000 kronor var andraplatsen värd för Jane Ås som spelades till klar favorit på vinnarspelet. Är man ägd av 1000 andelsinnehavare så är man...

Stoet mötte något äldre hästar och var enda treåring i lopp 3 i Östersund. Från sitt bakspår kom Kristian

Lindberg fint fram med Jane Ås på innerspår. Utan att kunna hota vinnaren avslutade Stall Västernorrlands

debutant hyggligt och fick också några tusenlappar extra till skänks då en konkurrent galopperade bort sina chanser kort före mål.

Ögon för Jane

Jane Ås startade 18 mil från hemmabanan – i Östersund. Gissningsvis satt många hundra engagerade och såg loppet i direktsändning på nätet och i spelbutiker.

– Vi och Bergsåker hade planerat en bussresa från Sundsvall som dock fick ställas in på grund av för få deltagare, säger Östersundstravets vd Jan Quicklund, själv delägare i Jämtländska Rixhästen Sanity i träning hos Östersundstränaren Malin Löfgren.

– Jämtlands häst kommer nog ut till start om en månad, säger Quicklund.

Men det var inte bara Jane Ås som debuterade – även Värmlandshästen Sandrone startade för tränaren Erik Berglöf. Tyvärr blev det galopp för Berglöf och hans Sandrone som får ta nya tag igen i nästa start.

– Han blev helt enkelt för ivrig. Det är mycket nytt med publik och annat. Jag tycker det är en fin häst och vi kommer igen, sa Erik Berglöf efter loppet.

FAKTA

RIXallsvenskan

RIXallsvenskan startades av radioprofilen Gert Fylking och drivs i samarbete med ATG och STC. 16 hästar från lika många travbanor/regioner i Sverige samlar pengar och poäng och tävlar mot varandra under säsongen som avslutas 1 november.

Mikael Wikner/Kanal75, Patrik Fernlund/MiniMedia