Braksuccé för Rixallsvenskan

TRAV

Rixallsvenskan har fått en riktig rivstart och det luktar publiksuccé lång väg.

– Det har varit ett väldigt stort intresse och Rixallsvenskan har startat otroligt bra, säger Mats Fransson, informationschef på ATG.

Rixallsvenskan kan bli den publiksuccé som svensk travsport så väl behöver. Två hästar har hittills startat och fler är på gång. Redan nu kan man ana en tydlig trend, andelarna i hästarna sålde slut på tio dygn och "Kick off-festerna" har lockat massvis med besökare.

– Rixallsvenskan har startat otroligt bra och det har funnits ett väldigt stort intresse. På Rixallsvenskans hemsida har man haft 130 000 unika besök och över en miljon sidvisningar, säger ATG:s informationschef Mats Fransson och fortsätter:

– Det är en fantastisk idé som ger många chansen att få äga travhäst. Att intresset är så stort för konceptet visar vilken otrolig kraft och potential det finns i travsporten, säger Mats Fransson som är informationschef på ATG.

I torsdags startade Stall Norrbottnias Barcelona F på Peabtravet i Boden, som andra häst ut i tävlingen.

– Det kom lite mer folk än vanligt, säger Sven Granström som är sportchef på Peabtravet.

Sven Granström ser väldigt positivt på Rixallsvenskan.

– Det är ett klockrent initiativ och är en succé för hästägandet.

För ett tags sedan ordnade man kick-off fest för delägarna hos Barcelona F.

– Det kom över 100 intresserade. Jag pratade med en kvinna i 40-årsåldern som var helt exalterad och sa detta var det roligaste hon varit med om, säger Sven Granström.

Flera hästar kliver in i tävlingen de närmaste dagarna och publiken lär strömma till. På onsdag är det dags för Stockholms Super Mara att tävla på Solvalla.

Jens Oscarsson/MiniMedia

ARTIKELN HANDLAR OM