SUPERFIASKOT

Brioni galopperar.
TRAV

Under tisdagen årsdebuterade superstjärnan Brioni.

Alla förväntade sig en enkel seger – men det slutade med fiasko.

Brioni travade mycket dåligt och blev till slut diskad för passgång.

– Något är det som irriterar honom, sa experten Fredrik C Widman efter loppet.

Joakim Lövgren har varit mycket nöjd med hur hans stjärnhäst Brioni skött vinterträningen.

Under tisdagen var det dags för Brioni att göra årsdebut. Brioni startade från ett perfekt andraspår och var storfavorit.

Joakim Lövgren sände sin häst direkt till ledningen och redan där hade många favoritspelare räknat in ännu en seger för Brioni.

Tappade travet

Men efter 500 meter tappade Brioni travet och Lutfi Kolgjini tog över ledningen med sitt nyförvärv Ozark. Lövgren satt då i rygg på ledaren och hade stora problem med sin häst. Brioni tappade travet helt och blev till slut diskad för passgång med ungefär 900 meter kvar till mål. Direkt efter diskningen galopperade Brioni och han gav ett mycket tveksamt intryck i loppet.

– Han kan känna av någonting. Det är något som irriterar honom, sa experten Fredrik C Widman efter loppet.

Joakim Lövgren var nedstämd efter förlusten.

– Han gick över i passgång när han blev ensam. Det är svårt att byta från passgång till trav. Han har hotat att gå över i passgång flera gånger men så länge han har häst vid sin sida så matar han på och då är det ingen risk. Men när han blir ensam slappnar han av.

”Han är ärlig”

Vann loppet gjorde superskrällen Real Desire tillsammans med Johnny Takter. Tvåa slutade Keelan och Thomas Uhrberg.

– Vi fick ett bra lopp. Jag såg tidigt att Jocke hade problem med sin häst som gick över i passgång. Han är ärlig min häst och jag tycker han gjorde ett bra lopp, sa segerkusken Johnny Takter efter loppet.