Hultman: Aldrig känts så här bra

Foto: KANAL75
Lie Detector, Jocose, Jaded och Triton Sund
TRAV

Triton Sund, Jaded, Jocose och Lie Detector.

Fyra superstjärnor som ”vanliga” tränare bara drömmer om att ha i stallet.

Men för Stefan Hultman är det verklighet.

– Det har aldrig känts så här bra inför en säsong, säger Stefan Hultman till Trav365.

Solvallatränaren Stefan Hultman hade en supersäsong under 2008. Hultman tog hem flera storloppssegrar och blev utnämd till Årets Tränare.

Nu håller Hultman på att ladda för en ny säsong med sina hästar – och får man tro tränaren blir 2009 ett ännu bättre år.

– Det har aldrig känts så här bra. Mina hästar ser helt underbara ut och det blir en spännande säsong. När jag gick och la mig häromdagen så gjorde jag det med ett leende på läpparna, säger Stefan Hultman till Trav365.

Vad är det som gör dig så nöjd?

– Mina stora stjärnor har skött vinterträningen perfekt, mina treåringar ser ut att bli något alldeles speciellt. Det finns så klart ingen Maharajah i kullen men bredden på årets treåringar är större än förra årets. Det ser fantastiskt bra ut.

Hultman kommenterar sina stjärnor

Jaded: Är startklar och han känns förträfflig i jobben. Jag vill inte starta honom riktigt ännu men det kan bli start under påskhelgen. Han fortsätter att utvecklas och har behövt den här extratiden för att bli starkare och orka med sin stora kropp.

Jocose: Är även han startklar men han har tyvärr lite med poäng. Vi får ta det som finns för honom men han gillar inte att starta med brodd. Det kan bli aktuellt med start på Romme för hans del om några veckor.

Lie Detector: Känns så jäkla fin i jobben. Hon är helt underbart fin för dagen och jag är jättenöjd hur hon tränat över vintern. Jag sneglar mot Olympiatravet med henne.

Triton Sund: Meningen var att Triton Sund skulle få vila efter tufft tävlande. Men Lisa som sköter hästen kom till mig och frågade om vi inte kunde börja träna honom för han var så pigg. Hästen är så lycklig och han ser ut som en säl, blank och fin. Därför har jag tänkt om och nu är siktet inställt på kvalet till Olympiatravet på Jägersro den 28:e mars.