”Kan bedriva häxjakt på vem som helst”

Kolgjinis attack efter att TV4 friats

Foto: KANAL75
Lutfi Kolgjini.
TRAV

Kalla Fakta blev friade på alla punkter av Granskningsnämden.

Det får stjärntränaren Lutfi Kolgjini att se rött.

– Det visar bara hur vårt samhälle fungerar, säger Kolgjini till Trav365.

För några månader sedan visade Kalla Fakta ett program om djurplågeriet inom travsporten. I programmet blev bland annat Åke Svanstedt anklagad för att ha drivit sina hästar med elstötar, så kallad grisfösare.

Programmet väckte starka reaktioner hos den svenska befolkningen och hela 25 anmälningar kom in mot programmet. Många menade att programmet var helt felvinklat. Granskningsnämden tog emot anmälningarna men valde att fria Kalla Fakta på alla punkter.

Inte förvånad

Lutfi Kolgjini är en av landets populäraste travtränare. Han har tidigare försvarat Svanstedt i det här fallet och Kolgjini är upprörd efter Granskningsnämdens beslut att fria Kalla Fakta.

– Man blir inte direkt förvånad. I det här landet kan man bedriva häxjakt på vilken som helst men komma undan med det. Man kan hitta på vilken skit som helst men ändå inte få något straff. Men det här visar ju bara hur samhället fungerar, säger Kolgjini.

I Kalla Faktas program togs även upp en lista på vilka kuskar som får mest böter för drivning. Men enligt Kolgjini var det felaktigheter i den listan.

– Det var direkta faktafel. Det stämde inte alls. Jag tycker att Kalla Fakta kan be oss om ursäkt, men det har de inte gjort.

Är du arg på Kalla Fakta?

– Jag skiter fullständigt i dem. Jag tycker bara det är jävligt synd att ingen tagit det här fallet till Europadomstolen. Då tror jag att Kalla Fakta och TV4 blivit fällda, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.