Experten: Enkelt att vinna storvinsten

Här är Fredrik C Widmanas bästa tips

Foto: KANAL75
Fredrik C Widman.
TRAV

Han har tippat hem storvinster åt en spelbutik och formen är på topp.

Nu bjuder experten Fredrik C Widman på sitt V75-system till Momarken.

– Det är rätt så enkelt att vinna storvinsten, säger Fredrik C Widman.

Fredrik C Widman har en lång travkarriär bakom sig. Efter 22 år som proffstränare, varav fyra år i Italien, sadlade han om och blev kommentator för ATG. Han är även värmningsexpert på Solvalla och har på senare år gjort succé - som tippare.

– Det är rätt så enkelt att vinna storvinsten egentligen. Allt handlar om att våga gå emot mängden, då får man väldigt bra betalt om raden skulle sitta, säger Fredrik C Widman och fortsätter:

– Samtidigt måste man ha en stark tro på vad man gör. Det är alltid en vågskål som man balanserar om man vågar gå emot favoriterna eller inte.

Tippar åt spelbutik

I ett och ett halvt år har Fredrik C Widman gjort V75 systemet för spelbutiken Riddarhörnan på Östermalm i Stockholm. Ett tiotal kunder delar på andelssystemet som kostar runt 10 000 kronor. Och formen är på topp - på Axevalla i lördags hade man åter sju rätt.

– Det är V75 i sitt nötskal. Ett tag kan det stilla men sedan slår det till och pengarna ramlar in. Det hade kunnat bli miljonpengar om Leonas Yeti vunnit i första avdelningen i lördags.

Förra veckans vinst på totalt 50 000 är kaffepengar mot vad Fredrik C Widman dragit in till butiken tidigare.

– Vi har tagit två rejäla vinster och ligger på ett stort plus hittills. En gång blev det 1,3 miljoner i utdelning och en annan gång över en halv miljon. Jag tror att andelsspel är det bästa sättet för att vinna storpengarna.

Gäller att ha tur

Fredrik C Widman poängterar att man vinner inga storvinster utan tur.

– Skickligheten och storleken på spelet är bara en liten del av spelet. Den viktigaste ingrediensen är att ha tur. Men ju större system desto mer eliminerar du turen i ditt spel.

En som är med och delar på V75-systemet varje vecka är TV-profilen Martin Timell.

– Ja, jag träffade Martin Timell på banken efter senaste storvinsten. Det är bara att hoppas på att vi ses igen på banken efter V75 på lördag.

Och på lördag väntar en svår V75-omgång på Momarken med en del mindre kända hästar och kuskar från grannlandet i väst. Samtidigt finns det stora pengar att hämta - en ensam vinnare kan ta hem hela 65 miljoner kronor. Kanske är det Riddarhörnans tur igen.

– Det är en intressant omgång med nya faktorer med banan och annorlunda volstart. Att det är ett längre upplopp ger bakspårshästarna möjlighet att hinna fram. Sedan hör det ju till att det inte ska vara helt lättlöst.

Fredrik C Widman har knåpat ihop ett system till Trav 365.

Vilken är din bästa spik?

-Pandoro i avdelning två kommer att få ledningen och han gillar distansen. Han har sett mycket bra ut den senaste tiden och värsta konkurrenterna står knepigt till, samtidigt som de är ojämna i sina prestationer. Pandora känns som en bra spik.

Vilket är ditt miljondrag?

- BeverlyHills Lindy i avdelning fyra är en procent streckad just nu och känns som ett roligt drag i ett öppet stolopp. Hon galopperade senast, men om hon kan gå felfri här så spurtar hon snabbt över upploppet.

FAKTA

Fredrik C Widmans V75 system

V75-1: 1 Odin Kjempe

V75-2: 4 Pandoro

V75-3: 1-8-10-15

V75-4: 1-2-3-6-10-14-15

V75-5: 2-3-6-7-8-9

V75-6: 3-7-8-9

V75-7: 4-10-11

2016 rader/ 1008 kronor:

Jens Oscarsson/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM