Skådespelaren: Jag behöver alltid pengar

Foto: kanal75
TRAV

Han delade på 1,4 miljoner kronor.

Nu berättar Johan Hedenberg om supervinsten som blev hans pensionsförsäkring.

– Jag tillhör den grupp som alltid behöver pengar, säger skådespelaren till Trav365.

Johan Hedenberg är en svensk skådespelare, manusförfattare och regissör. Han är bland annat känd från sin roll i den populära programserien Skilda Världar som gick på TV4. Han var även med i filmen Rallybrudar som kom förra året.

Johan Hedenberg är även en passionerad travälskare. Han har körlicens och kör några lopp per år.

– Det brukar bli några lopp, det är roligt att köra, säger Hedenberg till Trav365.

Varje vecka spelar Johan V75 tillsammans med sina kompisar. De satsar 8-10 000 kronor varje vecka och för några år sedan fick de in en miljonvinst.

– Vi vann 1,3 miljoner kronor en gång. Det var en fantastisk känsla. Vi hade spik på en 10 procentare den gången och den vann, hästen hette Martimex. Jag tillhör den grupp som alltid behöver pengar. I Sverige är det tyvärr så att man måste vinna på spel för att bli rik.

– Vi började med bolaget 2004 och i början radade vi upp vinsterna men under de senaste två åren har vi istället radat upp förlusterna. Vi bokför alla våra spel och vi är plus totalt sett så det är bra.

Vad har du gjort med vinstpengarna?

– De kom väl tillhanda. Jag har hus och barn så pengarna har gått på export, säger Hedenberg med ett skratt.

Äger du någon travhäst?

– Nej, men jag äger en galopphäst som Tommy Gustavsson tränar. Det är en tvååring som jag knappt har sett.

Hur mycket tid lägger du ner på travet?

– Jag börjar alltid med att kolla in V75-listorna på söndagskvällen då de kommer på text-tv:n. Sedan börjar jag titta närmare på det på tisdagen då Aftonbladet kommer med tips och startlistor. Jag försöker alltid få en bild av omgången innan alla experter kommer med sina tips. Ofta får jag en tanke på en spik på söndagen, men man hinner ändra sig fram till lördagen och ofta blir det så att första tanken är rätt.

– Jag brukar varje kväll se travet på tv:n. Nu har jag ingen fru längre så då kan jag se på hur mycket trav jag vill, det är bra.

Tränare slutar och banor tvingas skära ner, vad tycker du om krisen inom svensk travsport?

– Det är kris i hela samhället. Jag tycker det är jättekonstigt att de skär ner på en bana som Kalmar. Det är den enda banan som finns på östkusten och det är helt absurt. Men det är klart, sitter Mantorps och Bodens ordföranden i utredningen så kan man ju inte förvänta sig något annat. Kalmar och Gävle blir helt överkörda. Kan någon motivera varför en bana som Mantorp ska finnas mer än Kalmar?

”Råna norrmännen”

På lördag avgörs V75 på den norska banan Momarken – och Johan Hedenberg bjuder på sina bästa tips.

– På lördag hoppas jag på en ny miljonvinst. Det vore extra skönt om vi kunde råna norrmännen på V75-pengarna. Men det var faktiskt väldigt svårt att hitta spikar till den här omgången, det finns ingen riktigt bra spik.

Vad tycker du om att V75 avgörs i Norge?

– Det är kul, det gör mig ingenting. Men det känns helt iskallt att spela. Hur kul är det att luta sig mot Even Elvenes? Det känns lite som Melodifestivalen, säger Johan Hedenberg till Trav365.

FAKTA

Johan Hedenbergs V75-system

1. 1 Odins Kjempe

2. 2, 4, 7, 11

3. 1, 7, 8, 10, 11, 14, 15

4. 10 Samba Kebell

5. 2, 3, 4, 6, 7

6. 3 Artistic Ås

7. 4, 5, 11