”Det blir inte någon Solvalla-lunk”

Kolgjini på plats i Norge

TRAV

På fredagen gjorde han ett bejublat inhopp i en paneldebatt om den norska travsporten i gränsstaden Halden.

Sedan bar det av till travbanan Momarken för att hålla föredrag för norska kollegor.

Lutfi Kolgjini är minst lika populär i Norge som i Sverige.

Mitt i sitt späckade program bjuder Kolgjini dessutom på kommentarer om lördagens V75-hästar.

Kusken som vunnit flest V75-lopp i Sverige under 2009 har nämligen flera chanser att utöka sin ledning i den gemensamma norsk-svenska V75-omgången.

Såhär säger han om sina sex V75-hästar:

– Minos Vang (V75-1) är en väldigt stark och löpärlig häst som inte är helt att lita på. Läget är förstås lite vanskligt och jag ser att Pandoro blir klar favorit här, men jag lovar att se till att den inte ska få bestämma i ledningen i alla fall. Vi kommer att vara framme och pressa så att det inte blir någon "Solvalla-lunk".

"Jobbig häst att köra"

– Quasimodo Face (V75-2) är en jobbig häst att köra, ibland kan han ta i för mycket och i sådana fall kan det bli väldigt långt med tre kilometer. Annars har han fysiken att stå distansen och mycket hög kapacitet för klassen så det är inget snack om att han ska räknas mycket tidigt.

– Men jag vill också varna för Imola November i samma lopp. Han fick ett par tuffa lopp i Frankrike i januari och utvecklades enormt av det. Skulle min egen styrning göra bort sig så kan han vinna istället.

– I'm A Billion Face (V75-4) är en snabb häst som blir hetsig om man kör för tufft med henne från start. Dessutom kan hon vara väldigt dum med voltstart så det är ett orosmoment. Eftersom hästen inte startat på länge är jag inne på att ge henne ett snällt lopp. Min vinnare här är Cassoulet.

Paul November körs i spets

– Paul November (V75-6) är ute över rätt distans och kommer att laddas för ledningen. Sedan körs han i den positionen, punkt slut, att släppa till Maid For Tag vore att ge upp loppet. Tyvärr tycker Paul att de flesta upplopp är för långa och Momarkens är ju extra långt, men skulle han få bestämma farten en bit kan det gå vägen.

– Turnaround (V75-6) var väldigt bra i comebacken senast och känns fin efteråt. Läget är förstås sämsta tänkbara, men jag är övertygad om att han kommer att göra ett riktigt bra lopp.

– Joel Cortina (V75-7) har en tendens att bryta i svängarna vilket inte är bra på Momarken är speciellt första sväng är lite knepig. Jag kommer att göra ett par korrigeringar i utrustningen för att det ska fungera och tar han sig runt felfritt är det toppchans att vinna. Hästen känns väldigt bra för dagen och är den jag tror mest på av alla mina hästar, summerar Lutfi Kolgjini innan han hastar iväg mot bilen i rikting Momarken. Banan som står värd för årets första norsk-svenska V75-omgång.

Robin Johansson/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM