”Hon kan bättre än vad raden visar”

Westholm om sina chanser

TRAV

Han hoppar av Travtränarnas Riksförbund.

Men det egna stallet går som tåget.

På söndagen gästar Jörgen Westholm Solvalla med fem V65-hästar.

Foto: KANAL75
Jörgen Wetsholm.

Jörgen Westholm kommer inom kort lämna sin plats i Travtränarnas Riksförbund då han är besviken på hur Svenska Travsportens Centralförbund sköter travsporten.

– Det känns inte vettigt att jobba vidare när vi aktiva inte kan få våra röster hörda, säger han.

På tävlingsbanorna hörs, och syns, däremot Jörgen Westholm. Han har rivstartat året och vinner lopp i parti och minut. Hittills i år har stallets hästar tjänat 2,9 miljoner kronor och inte minst hans franska filial går som tåget. Var och varannan dag rapporteras det om nya framgångar i grodätarlandet.

– Det är en långsiktig satsning som börjar ge frukt. Frankrikesatsningen har fallit väl ut och hemma går det också bra. Personalen är med på tåget och jag tror att stallet kan fortsätta att utvecklas.

Tror mest på Prestige och Glittra

Just nu får de tolv hästar Westholm för tillfället har i Frankrike en liten tävlingspaus (två startar i Caen nästa onsdag) men hemma i Sverige är det fullt upp. På söndagen åker han till Solvalla med fem V65-hästar.

– Jag tycker inte att jag har någon jättehet vinstchans men den jag tror mest på är Prestige de Mai (V65-4) och Glittra C.D. (V65-6).

– Prestige de Mai (V65-4) kan bättre än vad resultatraden visar. Hon har galopperat två gånger i rad men nu kommer jag att göra vissa balansändringar och hoppas det får henne att rycka upp sig. Utgångsläget är knepigt men det är rätt distans. Ett streck på kupongen.

– Glittra C.D. (V65-6) är ny i min regi. Hon känns fin i träningen men har ju ett riktigt dåligt utgångsläge. Blir det bra fart på loppet tycker jag ändå att hon är en fidus.

Vad kan du säga om dina övriga V65-hästar?

– Carambole P. (V65-2) har varit ifrån ett tag för en trampskada och är inte tufft jobbad. Han behöver lopp och ska köras invändigt.

– T.M.Investment (V65-3) fick ett tufft lopp senast och känns pigg i träningen efter det. Med rätt resa kan han vara med bland de tre främsta.

– Jagmi (V65-6) har bara tränats hemma i skogen och har inte fått något tempo i kroppen inför årsdebuten. Jag siktar på att smyga med invändigt och är nöjd om hon kan vara trea, fyra.

Hur det går för Westholm på V65 återstår att se, men även om han själv tycker att han har svårt att göra sin röst hörd, kommer vi med all sannolikhet både få se och höra mycket av Rommetränaren framöver.

Ola Johansson/KANAL75