Missade 5,4 miljoner – hade inga kontanter

Hade inte råd med systemet på 100 kronor

Foto: KANAL75
Fredrik C Widman.
TRAV

Fredrik C Widman är travexperten som spelar in miljoner.

Nu berättar han om när han som lärling var nära att vinna 5,4 miljoner med en hästägare.

– Han ringde och grät i telefonen efteråt, säger han.

Året var 1979 och Fredrik C Widman arbetade som lärling. På eftermiddagen kom en hästägare in i stallet och undrade om Fredrik ville vara med och spela.

Det här var första gången som hästägaren ville spela tillsammans med Fredrik.

– Vi brukade aldrig spela ihop, han kom bara förbi den eftermiddagen.

Hästägaren hade bara 100 kronor, men hade gjort ett system på 200 kronor med outsiders.

– Jag sa att jag är med, men jag hade bara 20 kronor på mig så jag kunde inte vara med. Han skulle lämna in systemet den där eftermiddagen på posten, så han fick spela själv och tog bort några hästar för att ha råd, säger han.

Hästägaren fick fyra stycken fyror och kunde hämta ut 8 000 kronor. Men det visade sig att de hade blivit ensamma med alla rätt om de lämnat in det första systemet. Ingen spelare lyckades lösa omgången den dagen.

– Det gick att räkna ut hur mycket vinsten hade blivit och vi hade vunnit 5,4 miljoner om vi lämnat in systemet. Hästägaren ringde och grät efteråt och var ledsen för att vi inte hade lämnat in systemet som det var från början, säger Fredrik C Widman.

Hur kändes det för dig?

– Det var inte meningen att vi skulle vinna, säger han.

– Jag jobbade som lärling då, men det är inte säkert att livet hade förändrats. Vi hade fått 2,7 miljoner var och det var mycket för 30 år sedan. Jag var förbannad då det här hände, men jag går inte och tänker på det. Händer det inte så händer det inte, säger han.