Han hoppar av – i protest mot STC

Westholm avslutar sitt uppdrag i Tränarnas riksförbund

TRAV

Han lämnar sitt uppdrag i Tränarnas riksförbund – i protest.

Orsaken: STC.

– Det finns ingen vilja i att förändra hos dem som styr, säger Jörgen Westholm.

Foto: kanal75

Svenska Travsportens Centralförbund har fått utså en hel del kritik de senaste veckorna. Travtränaren Mathias Blomqvist slutade efter STC:s beslut om att minska tävlingsdagar på Kalmartravet.

– Det rådande klimatet i sporten gör att jag fått nog. Hela mentaliteten i travsporten har blivit så tråkig och jag är trött på att träffa besvikna människor. Jag kan inte alls förstå STC beslut den senaste tiden, de har förstört för mig, har han tidigare sagt till Trav365.

Nu kommer nästa protest mot förbundet. Stjärntränaren Jörgen Westholm har valt att hoppa av sitt uppdrag i Tränarnas riksförbund.

– Jag kan inte lägga ner tid på något när det inte sker någon förändring. Det har suttit samma personer på det ledande posterna i STC:s styrelse i 20 år och det händer ingenting, säger Westholm.

Han fortsätter:

– Dessutom är sporten för lite i fokus. Det är spelet som styr travet.

Förändring

En förändring som Jörgen Westholm vill se är att STC:s ledning ska ha fler representanter inom travet.

– Man måste ändra stadgarna. Jag vill att det ska finnas en tränare, en hästägare och en uppfödare i styrelsen.

Westholm är också kritisk till att travsporten får för lite pengar. Varje år får de aktiva knappt sju procent av den totala omsättningen att tävla om.

– Det finansiella läget är inte bra. Priset på foder har dubblats och personalutgifterna har ökat. Jag klarar mig för att det går bra, men det gör inte alla.

– Det måste också finnas en styrelse som är beredd att frigöra mer pengar till oss aktiva.