Puro: Inget Elitlopp i år

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Petri Puro och Commander Crowe.
TRAV

Efter svår sjukdom – nu är stjärnhästen Commander Crowe tillbaka.

Men något Elitlopp blir det inte i år – om man ska tro tränaren Petri Puro.

– Det är större chans att det blir Elitloppet nästa år, säger han till Trav365.

Commander Crowe hade ett fantastiskt 2008 med 12 segrar på 14 starter. Han avslutade 2008 med ett andrapris på Vincennes och ett andrapris blev det även i årsdebuten på Åbytravet. Commander Crowe har nu fått några månaders vila – men nu är han på väg tillbaka och inom kort blir det start igen.

– Jag är mycket nöjd med Commander Crowe. Han har fått två ganska tuffa jobb här hemma och det har sett bra ut. Han fick en kraftig virusinfektion i slutet av förra säsongen och fick efter det vila. Men trots det känns han väldigt stark i jobben direkt nu efter vilan – det är imponernade. Han har en enorm motor, säger hästens tränare Petri Puro.

Inget Olympiatrav

Meningen var att Commander Crowe skulle laddats mot Olympiatravet – men så blir troligtvis inte fallet.

– Nej, det känns som att det kommer för tätt. Hade jag haft ytterligare någon vecka på mig så hade det varit en annan sak. Men nu blir det för tajt och jag tror vi står över. Jag och de andra delägarna får diskutera hur det blir. Men hade vi haft några veckor extra på oss så hade jag kunnat spikat en start i Olympiatravet. Nu känns det som att de andra hästarna fått ett litet försprång på honom.

Vad blir det stora målet under 2009?

– Det får vi se, men han är klart bäst över medeldistans så jag kommer leta sådana lopp till honom.

Så Elitloppet är helt uteslutet?

– I stort sett. Om han ska vara med i Elitloppet så vill jag se honom gå en 1.10-tid på kort distans innan, då kan jag börja fundera. Men det är större chans att det blir Elitloppet under nästa år.

Målet: Bli startsnabb

Commander Crowe har styrkan som sitt främsta vapen och är inte känd som någon startraket – men tränaren Petri Puro tror sig kunna få Commander Crowe till en snabbstartare.

– Det finns lite på skosidan som vi kan ändra. Han går rätt så tungt balanserad och jag tror vi kan få honom snabbare från start framåt sommaren. Det finns saker att göra på den fronten, säger Petri Puro till Trav365.