18.45 Följ V64-omgången – minut för minut

Trav365:s Madeleine Brohlin rapporterar om Solvallas tävlingar

TRAV

Stig H Johanssons Katjing jagar femte raka segern under kvällens tävlingar.

Talangen Ryan Trot gör sin årsdebut och nyblivna proffset Pasi Aikio är på jakt efter nästa seger med hans obesegrade löfte Mette Farming.

Häng med i V64-rapporteringen på Trav365.

21.13

Johnny Takter tog tredje vinsten för kvällen då han vann med Kan Du Candy i den sista avdelnngen. Hästen öppnade bra, fick ledningen och behöll den loppet igenom. De vann till slut lätt, även om de andra närmade sig på upploppet.

– Hon blev lite loj, men hästen känns fin, säger Takter.

20.58

En 50 kilo tyngre Ryan Trot gjorde årsdebut på Solvalla och det blev seger direkt. Hästen fick ledningen och kunde bestämma där framme. De andra närmade sig på upploppet, men Åke Lindblom och Ryan Trot var först över mållinjen.

– Det här var en mycket stark årsdebut, säger Lindblom.

20.35

Trots galopp vid första sväng lyckades Mette Farming fixa vinsten. Efter galoppen backade de ner långt bak i fältet, men på upploppet attackerade de ändå långt ute i banan. Det här var hästens tredje raka vinst.

– Hon blev störd av både stänk och en galopperande häst vid första sväng. Jag kände att det är över. Men vid sista sväng hade hon så mycket krafter kvar så jag tänkte att jag testar, säger Pasi Aikio.

Och det visade sig att det räckte ända fram.

– 100 meter kvar kände jag att vi vinner det här, säger han.

20.10

Björn Goop trodde mycket på The Man i V64-3 och det visade sig att han hade rätt. De låg utvändigt om ledaren Dennis The Menace i stort sett hela loppet. Vid slutsvängen låg hästarna sida vid sida, men The Man lyckades få övertaget och vann knappt.

Björn Goop besökte vinnarcirkeln och berättade vad han tror om hästens framtid.

– Det är lite för tidigt att dra stora växlar. Men han har skött träningen bra hela tiden. Så enligt träningen har han det lilla extra som gör att han kan vara med i årgångsloppen.

Även Jan Nordin var i vinnarcirkeln och gav blommor och lite beröm till Björn.

– Han har varit duktig ganska länge, säger Nordin.

19.55

Favoriten Wind Velocity slog till i den andra avdelningen. Jorma Kontio och hästen gick i tredje spår och fick ta över ledningen vid sista sväng från Blues Star och Johnny Takter. Det blev en enkel seger och hästen gick i mål med en hel del krafter kvar.

– Det var mycket lätt och mycket krafter kvar. Det här var bara 70 procent av kapaciteten, säger Jorma Kontio.

19.39

Nobless Amok och Peter M Andersson fick nöja sig med en andraplats, men var nöjd eftersom hästen gjorde comeback efter vintervila.

– Det kommer, hon är lite ringrostig och har inte riktigt spring i benen från början. Men jag är jättenöjd och det var fullt ös över mål, säger Peter M Andersson.

19.27

Quantum Joyride vann överlägset i V64-1. Hästen var startsnabb och fick tidigt ledningen. Fick bestämma därframme och ryckte undan vid sista sväng.

– Rent sportligt sett var det här inge roligt för de andra. Men jag ber inte om ursäkt för det här, det är sällan man får köra på det här sättet, säger Johnny Takter efter vinsten.

Även experten Micke Nybrink var kritisk till det låga tempot i loppet.

– Det här är inte travpropaganda.

19.07

Tommy Karlstedt hos stall Lähdekorpi gästar ATG Lives studio och berättar om hästen Roberto i V64-5.

– Hästen känns jättebra, han gick jättebra på Jägersro senast.

Stallets bästa chans på Dagens Dubbel är dock Kan du Candy.

18.56

Banmästaren Dan Udell rapporterar på ATG:s hemsida att Solvallas bana förhoppningsvis ska vara fast hela kvällen och att det går utmärkt att köra barfota.

– Skulle det bli kallt finns risken att det blir aningen löst på ytan, i alla fall på upploppet som ligger i skugga, berättar han.

18.49

Även kusken Jorma Kontio verkar nöjd med Wind Velocity.

– Hästen känns bra. Vi har bra chans, men hästen är lite osäker, säger han till Solvallas intervjuare Per Skoglund.

18.48

I den fjärde avdelningen har Rambo Rib varit ut på banan och värmt. Lugnt och fint, allt såg bra ut.

18.45

Wind Velocity, favorit i V64-2, har varit ute och värmt. Såg lugnt och behagligt ut. Inget att anmärka på, enligt ATG Live.

FAKTA

Guide – lopp för lopp

Första start: 18.20

Spelstopp V64: 19.25

TV 4 Plus: 21.30

Mest streckade:

V64-1: Nobless Amok, 59 procent

V64-2: Wind Velocity, 87 procent

V64-3: The man, 62 procent

V64-4: Katjing, 83 procent

V64-5: Ryan Trot, 56 procent

V64-6: Kan Du Candy, 66 procent