Succétränaren: Jag kände att det är över

Pasi Aikio tog ännu en seger med sitt löfte

TRAV

Nyblivna Solvallaproffset Pasi Aikios succé fortsätter.

Trots galopp levererade hans löfte Mette Farming tredje raka triumfen.

– 100 meter kvar kände jag att vi tar det här, säger tränaren.

Foto: ALN
Pasi Aikio.

Vid årsskiftet blev Solvallatränaren Pasi Aikios proffs och sedan dess har det flytit på bra för stallet.

Hans reklamhäst Mette Farming lyckades ta sin tredje raka seger vid onsdagens V64-tävlingar. Det såg dock mörkt ut för hästen som galopperade vid första sväng, men trots det var Pasi Aikio och Mette Farming med på upploppet efter en attack ute i spåren.

– Hon blev störd av både stänk och en galopperande häst vid första sväng. Jag kände att det är över. Men vid sista sväng hade hon så mycket krafter kvar så jag tänkte att jag testar, säger Pasi Aikio.

I och med segern har Aikio nu fyra segrar på sju starter.

Årgångsloppen

Även Björn Goop visade upp ett lovande ämne i form av The Man i V64-3. De fick ett tungt lopp utvändigt om ledaren Dennis The Menace. På upploppet låg det sida vid sida, men The Man lyckades få övertaget och knep segern.

Björn Goop var nöjd med hästen och hoppas att det här kan bli en stjärna i framtiden.

– Det är lite för tidigt att dra stora växlar. Men han har skött träningen bra hela tiden. Så enligt träningen har han det lilla extra som gör att han kan vara med i årgångsloppen.

Enkelt för Jorma

Favoriten Wind Velocity var hårt betrodd inför den andra avdelningen och det visade sig att spelarna var rätt ute. Kusken Jorma Kontio körde fram utanför ledaren Blues Star och Johnny Takter sista varvet. När Blues Star sedan galopperade blev det en enkel match för Kontio som kunde sitta lugnt i sulkyn.

– Det var mycket lätt och mycket krafter kvar. Det här var bara 70 procent av kapaciteten, säger Jorma Kontio.

Kvällens årsdebut stod Åke Lindbloms Ryan Trot för som är tillbaka på banan igen med 50 kilo mer muskler. Ryan Trot var snabb ut och fick ledningen. De kunde bestämma framme i täten och vann till slut, även om konkurrenterna Dandie Palema och Roberto närmade sig snabbt på upploppet.

– Det var ingen fara. Hästen har varit borta länge, så det här var en väldigt stark årsdebut, berättar Åke Lindblom.