Missade supervinst – repade bil som hämnd

Spelaren om dundertabben

TRAV

Trav365:s läsare bjuder på sina värsta spelmissar.

Spelaren Bo lyssnade på spelombudets tips om att inte ta med favoriten och missade storvinsten.

Som hämnd repade han mannens bil.

Många av dem som spelar på trav har varit med om ögonblick då man var så nära att vinna, men en liten miss förstörde allt.

Travexperten Fredrik C Widman berättade om när han missade 5,4 miljoner eftersom han inte hade 100 kronor i kontanter. Skådespelaren Carina Lidbom streckade fel häst och gick miste om en kvarts miljon. Men även Trav365:s läsare har gjort några spelmissar.

Värdelös

Spelaren Bo berättar om hur han på 1980-talet lyssnade för mycket på sitt spelombuds tips.

”Jag var förbannad efter att ha förlorat på ett spel, så jag satte istället 700 kronor på V5 med nästan bara spikar och alla var skrällar, omkring 50 gånger pengarna. Alla mina spikar satt som de skulle och i det sista loppet hade jag alla hästar utom nr 12 för den var ”värdelös” enligt spelombudet som var såkallad ”expert”. Hästen var favorit, jag tror den hette Coconut Flip eller något liknande och den vann såklart med en noslängd. Hade den förlorat hade istället 7:an vunnit och då hade jag vunnit nästan 2,8 miljoner kronor. Det var mycket pengar på den tiden men nu blev det bara småpengar så jag kunde köpa nya vinterdäck. Gissa om jag var arg på spelombudet efteråt. Jag repade hans bil men vad hjälpte det, men det kändes ändå som en liten upprättelse”, skriver Bo.

Missade 60 000

Jens berättar om hur han gick miste om 60 000 kronor eftersom Åby-travet hade gjort om banan och flyttat mållinjen.

”Det var på 1980-talet och V65 avgjordes på nyomlagda Åbybanan. I andra avdelningen spikade jag Queen Nova med Emil Widegren i sulkyn, jag tror att de stod i åtta gånger pengarna. De fick ett perfekt lopp bakom ledarparet och in på upploppet attackerade de och skaffade sig ett säkert grepp 150 kvar. Men av någon anledning blev det hårt i mål, målfotot visade knapp förlust för Queen Nova och Emil. Det innebar att jag fick fem rätt.

Nästa morgon läser jag i GP som på sportsidan har en överskrift: ”Vilket hyss Emil, missa mållinjen”. När man hade lagt om banan, flyttades målet vilket inte Emil Widegren uppmärksammat. Så i stället för seger med några längder så blev det en målfotoförlust, och jag missade omkring 60 000 kronor”, skriver Jens.