Hotades till livet – nu är han tillbaka i tv-rutan

Ralf Vadsmo om den tunga perioden

TRAV

Efter dödshoten och time-outen i höstas gör experten Ralf Vadsmo comeback Vinnare V75 på lördag.

– Jag har verkligen saknat jobbet och är laddad inför lördag.

Foto: kanal75
Ralf Vadsmo höll med.

När Tipslördag med V75 i direktsändning drar igång på lördag är populäre TV-experten Ralf "Raffe" Vadsmo tillbaka i rutan.

– Jag brinner verkligen för travsporten och spelandet. Detta är det roligaste jag vet och det känns jättebra att vara tillbaka igen, säger Ralf Vadsmo.

Ralf Vadsmo har haft en paus från sitt expertjobb sedan i oktober och har endast gjort några framträdanden i Dagens Rätt och i fredagssändningarna. Beslutet om en paus från rutan tog Ralf Vadsmo efter att ha tagit emot flera dödshot efter en artikel i en facktidning om mörkning.

– Det var så klart jättetråkigt. Jag visste ju med hundraprocents säkerhet att jag inte mörkat något tips och det skulle jag aldrig göra, säger Ralf och fortsätter:

– Folk får gärna ha åsikter om mig, både bra och dåliga. Men när det kommer till konkreta hot till mig och min familj som rör sig om liv död, då har det gått alldeles för långt. Om jag skulle få några hot i framtiden kommer jag att polisanmäla.

Distans

Under time-outen har Ralf Vadsmo många positiva tillrop från folk som velat att han ska komma tillbaka till rutan. Samtidigt har han fått distans till händelserna i höstas.

– Jag är väldigt frispråkig som person, men jag har lärt mig att man inte kan vara det i rutan alltid. Men jag kommer fortsätta att vara mig själv och bjuda på mina bästa drag. Jag har verkligen saknat jobbet och är laddad inför lördag.

Vad gör dig till en bra expert?

– Det finns inga genvägar till att få sju rätt och det handlar hela tiden om att leta och läsa på mer än alla andra. Jag har hållit på med trav i hela mitt liv och har stor rutin av själva spelandet. Detta samtidigt som jag är väldigt noggrann och påläst.

Jens Oscarsson, Minimedia