Tvingades avbryta resan till Paris

Sent besked från STC fick tränaren att vända

TRAV

På lördag skulle Superior As gjort debut på fransk mark.

Men efter en vändning från STC får hästen och tränaren Charles Degiorgio stanna hemma.

– Jag uppfattade som ett löfte från STC att det absolut kunde ordnas, säger Degiorgio till Travronden.

Charles Degiorgio är avstängd som kusk i helgen och sökte därför dispens hos STC inför Superior AS start på Vincennes på lördag.

– Jag uppfattade som ett löfte från STC att det absolut kunde ordnas och vi pratade även med det franska förbundet så att allt var i sin ordning.

Men lagom till avfärd ringde STC och meddelade att Degiorgio inte fick köra loppet. Ägaren George Grech valde då att ställa in Frankrikeplanerna för Superior As.

– En vecka efter STC:s besked om att ge Degiorgio tillåtelse att köra Européenne-loppet kom det här plötslig nya beslutet. Då vägrade jag att låta någon annan kusk köra hästen. Allt det här är verkligen beklagligt, säger George Grech till Travronden.

Dispens

På STC tillbakavisar man kritiken:

– Har Degiorgio fått något besked om att han skulle få dispens så har han i så fall fått det från Frankrike, inte från STC. Det är upp till det franska förbundet att avgöra i vilka lopp man kan få dispens och jag har svårt att tänka mig att ett vanligt Européenne-lopp skulle falla inom den kategorin, säger Bo Hjertsson som är sportchef på STC.

Nu siktar istället Charles Degiorgio och George Grech på silverdivisionen på Jägersro nästa helg.

Jens Oscarsson, Minimedia