Så har han blivit mångmiljonär

Anders Hellberg har vunnit över 400 000 kronor – sex gånger: Klagar verkligen inte

TRAV

7,7 miljoner kronor som mest och totalt sex vinster över 400 000 kronor.

Gotlänningen Anders Hellberg, 51, har hittat ett vinnande koncept på travet.

– Ett norskt databaserat jokersystem som kostar 500 spänn om året. Det är det värt, säger han.

Det är alltså avgiften för själva programmet, som går under namnet Jokersystemet. till det kommer givetvis kostnaden för de inlämnade raderna. Anders Hellberg har spelat på hästar i över 30 år och lämnar in kuponger för flera tusen kronor varje vecka. Det har lönat sig. På nyårsafton 2005 vann han 7,7 miljoner.

– Man ska inte tippa som alla andra gör. Jag spelar till exempelvis nästan aldrig på favoriter utan de hästarna jag verkligen tror på. Det handlar om att man ska spöa de andra spelarna.

Jokersystemet är ett reducerat system som förenklat går ut på att man får med fler hästar på kupongen utan att behöva betala mer.

– Programmet reducerar bort raderna som är skräp. Det är dumt att betala för skrällar som nio av tio gånger inte inträffar. I övrigt är det viktigt att vara påläst och tro på sina egna idéer.

För vinsterna har Anders Hellberg unnat sig många resor genom åren och betalat av skulder.

– När jag vann storvinsten bjöd jag hela familjen till Florida i 14 dagar. Men annars tycker jag inte att pengarna har förändrat mitt liv speciellt mcyket. Det gäller att vara sig själv och leva som vanligt.

Han berättar också att 2008 var ett dåligt spelår. I april hade han i alla fall en andel av 40 i ett bolagsspel som totalt gav 450 000 kronor.

– Jag kanske har haft mina beskärda del av storvinster. Totalt har det ju ändå blivit sex stycken över 400 000 kronor, varav en på 7,7 miljoner. Så jag klagar verkligen inte, säger Anders Hellberg.

FAKTA

Hellbergs råd till småspelare

– Gå ihop ett gäng. För runt 2000 kronor får man ett slagkraftigt system Och det gäller som sagt att vara påläst och tro på sina egna idéer. Man ska alltså inte bara spela på favoriterna.

Markus Eriksson