Fem travhöjdare du inte får missa

Foto: KANAL75
TRAV

På lördag börjar Olympiatravskvalen.

Det är också startskottet för vårens och sommarens stora travfester.

Här rankar Trav365:s Patrik Fernlund de fem hetaste festerna som du absolut inte får missa.

Elitloppshelgen (Solvalla) 29-30-31 maj

Denna travhelg missar ingen travälskare. Sport i världsklass och hög stämning bland publiken. ”Elitloppet – en gång om året” brukar publiken på Solvalla sjunga. Och det stämmer verkligen. Det finns ingenting som slår en Elitloppshelg. För de som inte varit på plats – åk dit! Trav365:s bloggare Hockeyligan arrangerar, tillsammans med Solvallas lärlingsförening, Elitloppsfesten på lördagskvällen.

Sprintermästarhelgen (Halmstad) 2-3-4 juli

Sol, bad, fest och flera av världens bästa hästar. Sprintermästarhelgen har allt som man kan önska sig. Torsdag, fredag och lördag körs trav på Halmstadstravet med Sprintermästaren på torsdagen som kryddan. Efter travet brukar de festsugna bege sig till Hotell Tylösand där det festas hela nätterna.

Stochampionatshelgen (Axevalla) 17-18-19 juli

Stochampionatet lockar alltid mycket folk och varje år kryllar det av campare på den bortre långsidan. Trav i dagarna tre och för de festsugna är det bara att dra in till Skara efter travet – där festar den svenska traveliten långt in på småtimmarna.

Hugo Åbergs Memorial (Jägersro) 28 juli

Vardagstrav när det är som bäst. Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro mitt i sommaren och lockar alltid med förstklassiga hästar. Publiken på banan brukar stortrivas och som Jean Michel Bazire sa efter förra året:

– Jägersropubliken är bättre än Solvallas Elitloppspublik.

Sundsvall Open Trot (Bergsåker) 28-29 augusti

Är ”Norrlands Elitlopp” som avslutar sommartravet. Här brukar de bästa svenska hästarna samlas för att slåss om förstapriset på en miljon kronor. Det brukar bli ett fartfyllt lopp och massor av publik är på plats. Är du riktigt travsugen så åker du till Sundsvall redan på fredagen, då körs V65-tävlingar. På fredagskvällen brukar det även bli fest med massa travmänniskor.

FAKTA

Andra stora travfester

Olympiatravet (Åby)

Årjängs Stora Sprinterlopp (Årjäng)

Kriteriet (Solvalla)

Derbyt (Jägersro)

Jubileumspokalen (Solvalla)