2500 hästar släpps fria

Fånga en häst och vinn en OS-resa

TRAV

Inför lördagens första delfinal i Olympiatravet släpper ATG ut 2500 hästar fria i Sundsvall.

– Fångar du in en häst har du chansen att åka till OS i Vancouver, säger Elisabeth Normelli, Sponsor- och eventchef på ATG.

Men det handlar som tur inte om några riktiga fullblod. Istället är det små prydnadshästar som har cirka tio centimeter i mankhöjd. Hästarna kommer att delas ut över hela Sundsvalls inför lördagens delfinal i Olympiatravet på Bergsåker.

– Budskapet i årets kampanj för Olympiatravet är "Hitta din vinnare!". I år vill vi koppla en annorlunda aktivitet ute på stan till kampanjen och arrangemanget vi gör på banorna, säger Elisabeth Normelli som är Sponsor- och eventchef på ATG.

De nya "hästägarna" erbjuds att komma ut till Bergsåker på lördag och där delta i en tävling under ledning av OS-brottaren Martin Lidberg. Vinnaren får sedan en resa till Olympiatravets final på Åby den 18 april och har där chansen att vinna en resa för två till OS i Vancouver 2010.

– Den här typen av event har vi aldrig tidigare gjort, därför är det lite spännande att se hur många "hästägare" som dyker upp. Vi kommer även att dela ut minihästar i samband med de övriga delfinalerna i Malmö, Eskilstuna och Borlänge, säger Elisabeth Normelli.

Jens Oscarsson, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM