Sydafrika får travlopp med svenska hästar

Sex svenska hästar har transporterats dit

TRAV

Nu är det premiär för trav i Sydafrika med svenska hästar.

Sex travhästar har transporterats dit och travtränaren Johan Nilsson har undervisat i träning och körning i två månader.

– Han har redan fött ett starkt travintresse till ett stort antal av våra elever, säger initiativtagaren Dean Latimer.

Allt började när Dean Latimer, som tidigare arbetat som galopptränare, hörde av sig till STC och ATG. När han var i Sverige besökte han bland annat Solvalla, Hästsportens Hus och travtränaren Stefan Hultman. Med hjälp av ATG lyckades han öppna spel till Sverige – i dag spelar Sydafrikanerna för över en halv miljon kronor vid lunchtävlingarna på måndagar och tisdagar.

Nu har travet växt ytterligare i Sydafrika och på fredag är det dags för det första travloppet med svenska hästar.

Material har samlats in och STC har hjälpt till att transportera över sex travhästar. Hästarna startar i fredagens lopp samt en australiensisk travare.

Eleverna har lärt sig att köra och träna häst av den svenska travtränare Johan Nilsson som varit på plats i två månader.

– Hästarna ser mycket bra ut och trivs i sommarvärmen. Johan Nilsson är en great guy och han hjälper oss på bästa sätt. Jag önskar att vi fann ett sätt att hålla honom kvar eftersom han är en fantastisk bra och populär lärare, berättar Dean Latimer i ett pressmeddelande.

Vid fredagen tävlingar kommer det även att arrangeras galopptävlingar och flera politiker och kända personer kommer att finnas på plats.

FAKTA

Här är hästarna som startar i loppet

Aces Karamell

Carla Kemp

Golden Office

Linda Light

Operett Swing

Quickness Brew

El Gloriousa (Australien)