”Jag ser det inte som ett hot”

Rommes vd om att travbanor tappar

TRAV

Precis som många andra travbanor tappade Rommetravet publik under 2008.

Men man skyller inte på ATG och tv-sändningar.

– Jag ser det inte som ett hot. Se på vilket bra uppsving det blev för fotbollen då man började sända mycket fotboll på tv, säger vd:n Christer Sjölund till Dalarnas Tidningar.

Totalt under 2008 har Sveriges travbanor tillsammans besökts av 191 856 färre besökare än under 2007. En av banorna som drabbats är Rommetravet, som tappade 2 426 besökare trots att man arrangerade en tävlingsdag mer jämfört med 2007.

– Det är det så kallade vardagstravet under vinterhalvåret som uppvisar det största publiktappet, säger Rommetravets vd Christer Sjölund till Dalarnas Tidningar.

Många beskyller minskningen på ATG-live, att folk stannar hemma och ser loppen framför datorn istället för att besöka banorna. Christer Sjölund, köper dock inte den förklaringen.

– Det är svårt att matcha bra tv-upplägg, men jag ser det inte som ett hot. Se på vilket bra uppsving det blev för fotbollen då man började sända mycket fotboll på tv.

Finrummet

Rommetravet kommer att vara en av tolv året-runt banor i framtiden och Christer Sjölund ser positivt på framtiden.

– Dalatravet är med i finrummet, lite av elitserien faktiskt. Nu är vi med och slåss om de stora evenemangen. Det vi bör göra är att spänsta till våra anläggningar, samtidigt som vi förstärker och förstorar våra stora tävlingsdagar.

Jens Oscarsson, Minimedia