Rättvik samarbetar med Solvalla

Vinnaren går direkt till Jubileumspokalen.

TRAV

Solvalla och Dalatravet i Rättvik samarbetar i Jubileumspokalen.

Rättvik kommer köra ett femåringslopp i juli där vinnaren direktkvalificeras till Jubileumspokalen.

– Jag kan redan nu utlova över 4 000 personer på travbanan denna måndagskväll, säger Anders Klasson, sportchef för Dalatravet i Rättvik.

Foto: KANAL75

Det här året kommer Jubileumspokalen på Solvalla att få en ny utformning. Loppet kommer att köras onsdag 19 augusti och är öppet för femåringar. Vinnnaren i loppet får en miljon kronor.

– Vi tror mycket på vår förändring av Jubileumspokalen och loppet som körs över 2 140 meter med autostart kommer att ha tolv hästar bakom startbilen. Tre av platserna kan tillsättas av wild cards, säger Mattias Stenby, sportchef på Solvalla i ett pressmeddelande.

Nytt för i år även att Solvalla samarbetar med Rättvik.

– Rättvik kör ett femåringslopp måndagen den 27 juli med 100 000 kronor till vinnaren och vi har kommit överens med Rättvik om att vinnaren i loppet är direktkvalificerad till Jubileumspokalen på Solvalla drygt tre veckor senare, säger Mattias Stenby.

För Rättvik betyder det här mycket och man hoppas på publiksuccé.

– I Rättvik pågår en stor bilvecka då i juli och jag kan redan nu utlova över 4 000 personer på travbanan denna måndagskväll och då spelar det ingen roll om det ösregnar. Det är vår största publikdag under juli månad och det är extra kul att få bjuda på högklassig travsport. Många av besökarna denna kväll är bilburna turister med amerikanska bilar som besöker Siljansbygden. Det kommer med andra ord att vara massor av hästkrafter i Rättvik denna måndag, inte bara på travbanan, säger Anders Klasson.