Travtränaren krävdes på fem öre av STC

Travförbundet hotade med kronofogden

TRAV

Travtränaren Dennis Ek och hans sambo missade att betala fem öre till STC.

Då kom en påminnelseavgift på 600 kronor och hot om att koppla in kronofogden.

Nu ger STC sin förklaring till händelsen.

– Orsaken till den här händelsen är att det uppstod ett olyckligt fel hos vår inkassobyrå, som vi beklagar, skriver Mats Fransson på STC.

Foto: KANAL75
Dennis Ek.

Amatörtränaren Dennis Ek och hans sambo fick för någon månad sedan en räkning efter att ha hyrt en gästbox när han var ute och startade på en av landets travbanor.

Räkningen betalades, men det var någon dag för sent. Så några veckor senare kom en påminnelse, men eftersom räkningen var betald slängde Dennis Ek den.

Men så för någon vecka sedan kom ännu ett brev från STC. Ett kravbrev där man hotade med kronofogden och hade slagit på 600 kronor.

”Med stor förvåning så granskade jag detta dokument och kunde då se att skulden uppkommit då vi inte hade betalt den ursprungliga fakturan till fullo. Det fattades 5 öre!”, skriver tränaren på sin hemsida.

Dennis Ek letade på den gamla fakturan och såg att det stod 05 i slutet av beloppet som han betalade för gästboxen.

”Siffran fem var tryckt precis på beloppsramen på fakturan och således, i princip, omöjlig att se”, skriver han.

”Det är precis så här STC skall agera om man vill främja travsporten och underlätta för de aktiva”, skriver travtränaren på sin hemsida.

Efter några samtal med STC slapp dock Dennis Ek betala den nya skulden.

STC ber om ursäkt för det som hände och menar att de inte skickar ut krav på småbelopp.

– Orsaken till den här händelsen är att det uppstod ett olyckligt fel hos vår inkassobyrå, som vi beklagar. Inkassobyrån upptäckte felet en dag efter utskicket till tränaren och återkallade ärendet omedelbart. Kunden har fått detta bekräftat i en kontakt med STC och har också erhållit en ursäkt från vår inkassobyrå, skriver Mats Fransson på STC.