Så många såg Vinnare V75

”Vi ska absolut ha fler tittare”

Foto: Kanal 75
TRAV

120 000 tittare – så många såg livesändningen i TV4 när Vinnare V75 hade säsongspremiär i lördags.

– Vi är inte alls missnöjda, men livesändningen ska absolut ha fler tittare. säger Pär Carlsson på OTW.

I lördags var det säsongspremiär för Tipslördag med trav i direktsändning. Tittarsiffrorna för Vinnare V75 blev 120 000 på TV4 och 80 000 när sändningen fortsatte i TV4+. 200 000 såg sammanfattningen senare på kvällen på TV4.

– Vi är inte alls missnöjda, men livesändningen ska absolut ha fler tittare. Jag tror och hoppas att tittarsiffrorna kommer upp i 150 000 i TV4 redan inom de närmsta sändningarna. Det är programmet värt, säger producenten Pär Carlsson på OTW som gör Vinnare V75.

Pär Carlsson tror att många inte fått in vanan med direktsändningar med trav än.

– Det kan vara svårt i början att få in hos folk att vi bytt tider. Men det kommer snart. Och denna gång fick vi inte så mycket hjälp av fotbollsmatchen i Tipslördag, som inte drog så mycket tittare.

Problem

På OTW är man nöjda med premiärprogrammet som innehöll en del svårigheter med produktionen.

– Ja, ett tag var vi rädda att inte kunna hinna sända alla loppen. Allt blev förskjutet med omstarter och hästar som gick omkull. Det blev en kaotisk produktion, men vi lyckades reda ut det.

Nu tar man nya tag mot V75 på Jägersro på lördag. Det blir fina tävlingar med Olympiatrav-kvalet som höjdpunkt. Dessutom är det dags för premiär för "Nybrink mot klabbet", där tipsexperten Micke Nybrink utmanar svenska folket i frågesport.

– Micke Nybrink har gått runt och varit kaxig på redaktionen och sagt att han är obesegrad internt på frågesport. Nu får vi hoppas att han får en värdig utmanare på lördag, säger Pär Carlsson.

Jens Oscarsson /Minimedia