”Har samma skalle som From Above”

Storfavoriten Marshland bjöd på uppvisning

Foto: ALN
TRAV

Stefan Hultmans topphäst Marshland imponerade på Solvalla.

Trots en tveksam värmning blev det en överlägsen seger.

– Han har samma skalle som From Above. Det kommer man långt på, säger en glad Stefan Hultman efter segern.

Marshland bjöd på ren uppvisning under V64-tävlingarna på Solvalla. Hästen såg inte helt perfekt ut i värmningen innan loppet, men när V64-1 väl gick såg hästen riktigt fin ut.

Kusken Örjan Kihlström gick ut i andra spår med Marshland och hamnade utvändigt om ledaren Lavec Kronos. När upploppet kom kunde han enkelt koppla greppet om ledaren och det blev en överlägsen seger.

Travtränaren Stefan Hultman har ett speciellt öga till sin stjärnhäst Marshland och var rörd efter vinsten. Hästen är den första avkomman efter Elitloppsvinaren From Above som Hultman tränade.

En rad av fina hästar fick visa upp sig på Solvalla. Vanessa Du Ling gjorde ett imponerande lopp då hon tog fjärde raka segern i den avslutande avdelningen.

– Hon skötte sig mycket bättre idag och var mer fokuserad på uppgiften. Hon var brunstig vid den senaste starten och det kan ha påverkat henne, berättar kusken Björn Goop.

Hästen First Jag överraskade sin tränare Stig H Johansson när han knep segern i V64-3.

Johansson trodde inte på hästen innan starten, men det visade sig att han hade fel. Erik Adielsson körde ett perfekt lopp och lyckades komma ut från rygg på ledaren.

På upploppet kunde de enkelt koppla greppet om ledaren Turbo Viking.

– Jag är fortfarande överraskad över den här hästen, speciellt idag. Det här är en riktigt bra häst kan jag konstatera, säger Johansson.

Lutfi Kolgjinis nyförvärv Miaou gjorde sin andra start i Sverige och levererade sin första seger.

Den nioårige hästen gick via tredje spår och kunde enkelt spurta till seger.

– Som hästen förflyttade sig idag bådar det gott för framtiden. Han gör inte bort sig. Man får ta en start i taget, men han gjorde en bra prestation, säger kusken Johnny Takter.