Silbersky: Inte imponerad

TRAV

Leif Silbersky är Åke Svanstedts offentliga försvarare.

Nu kommenterar han de senaste vittnesuppgifterna i grisfösar-historien.

– Jag är inte imponerad av vad som hittills har kommit fram, säger stjärnadvokaten.

I facktidningen Travronden träder ett nytt vittne fram och berättar i detalj om hur Åke Svanstedts försteman Glenn H Persson har gett hästarna elstötar i träningen. Glenn H Persson samt Carl-Johan Jepson, som tidigare arbetat hos Svanstedt, har delgivits misstanke om djurplågeri samt medhjälp till djurplågeri alternativt brott mot djurskyddslagen.

Svanstedts advokat Leif Silbersky kommenterar de senaste uppgifterna så här.

– För det första har vi inte hört ett ljud från varken polis eller åklagare. All information vi får är vid media. Och via massmedia kan man inte bedriva någon rättsprocess, säger Leif Silbersky.

De vittnesuppgifter som har kommit fram skrämmer inte advokaten.

– Inte för ett ögonblick. Vi har fri bevisprövning i landet men det som hittills har kommit fram är jag inte imponerad av. Det skulle inte hålla i en rättegång då både min klient samt hans anställda bedyrar att de påstådda uppgifterna aldrig har ägt rum.

Hur kommer ni att agera nu?

– Vi gör ingenting utan avvaktar polisens utredning. Det är konstigt att Svanstedt ännu inte har blivit förhörd. Skulle det bli en rättegång ser vi fram emot en sådan prövning. Då kan vi en gång för alla bevisa att Åke Svanstedt är oskyldig till anklagelserna, säger Leif Silbersky.