Enough Talk klar för Elitloppet

Foto: KANAl75
TRAV

Han är världens snabbaste häst genom tiderna.

Nu är Enough Talk klar för Elitloppet.

Förra året fick Solvallapubliken se Enough Talk i Elitloppet. Då slutade han trea i finalen efter en mycket positiv insats.

Enough Talk har en mycket imponerande meritlista och bland annat så blev han världens snabbaste häst genom alla tider förra året.

I fredags vann Enough Talk ett försök till Su Mac Lad på 1.09,8 på Meadowlands på ett mycket bra sätt. Efter att ha tagit ledningen in i första sväng valde körande Ron Pierce som körde Enough Talk att släppa ledningen till Likeabatoutahell som attackerade på utsidan efter 600 meter. Det var samma scenario som i det första försöket för en vecka sedan. Då höll Likeabatoutahell undan, nu visade Enough Talk att årsdebuten gjort honom gott och när attackordern kom i början av upploppet klev han förbi med en säker hals utan att Pierce behövde mana honom speciellt.

Enough Talk fick drygt 200 000 kronor för segern, nästan tre gånger så mycket väntar vinnaren i finalen av Su Mac Lad som avgörs 10 april.

Nu är det även klart att Enough Talk kommer till Elitloppet i slutet av maj. Lita på att kretsen kring hästen är revanschsugna…

Patrik Fernlund/MiniMedia, Robin Johansson/Kanal75