Edlund: Jag är trött på att resa

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75
TRAV

Johan Edlund är en av landets största travprofiler.

Varje vecka syns hans i tv-rutan – men om några år kommer travpubliken att få se mindre av honom.

– Jag kommer trappa ner. Att resa så mycket som jag gör tar på krafterna, säger Johan Edlund till Trav365.

Johan Edlund började jobba med tv 1997 och de senaste åren har han varit en av de största profilerna inom travet. Varje vecka syns han i TV4 men nu funderar Edlund på att trappa ner.

– Jag har jobbat med tv i 12 år snart och det är rätt lång tid. Det är väldigt mycket resande. Jag tycker fortfarande mitt jobb är jättekul men det är resandet som är det stora problemet. Jag har blivit rätt så trött på att resa så pass mycket som jag gör. Man blir mer och mer hemmakär ju äldre man blir, säger Johan Edlund till Trav365.

Hur länge till kommer du hålla på?

– Jag kommer inte sluta helt, men inom två år kommer jag trappa ner på jobbandet. Då kommer det nog bli lite mindre helgjobb.

Mentor

Johan Edlund är utbildad lärare, och kanske kan han få användning av det i framtiden.

– Det skulle vara roligt att jobba med utveckling och utbildning. Jag har lärt mig en hel del under mina år och jag skulle vilja ha en mentorroll åt några personer där jag får lära ut det jag kan.

Du har kommenterat de flesta sporter, vad är roligast att jobba med?

– Trav, hockey och friidrott.

Vad är tjusningen med att kommentera ett travlopp?

– Det händer så mycket på väldigt kort tid. Ett travlopp tar bara några minuter och det är full fart. Det är väldigt intensivt.

Ditt bästa travminne?

– 2008 var ett jäkligt kul år. Duellen mellan Triton Sund och Commander Crowe i SM var häftigt att kommentera. Ett annat lopp som jag kommer ihåg väl är när Garland Kronos slog L'Amiral Mauzun i Åby Stora Pris i skiljeheatet. Jag kommenterade loppet med Stig H Johansson och han gav inte Garland Kronos någon chans att vinna, men det gjorde han, säger Johan Edlund till Trav365.